Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSV rekent simpel af met NEC ondanks wereldgoals Tannane

Door onze sportredactie

PSV heeft zaterdag bij de hervatting van Eredivisie eenvoudig gewonnen van NEC. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij incasseerde twee prachtige treffers van Oussama Tannane, maar won alsnog met 2-4.

PSV stond bij rust al met 0-3 voor in De Goffert. Luuk de Jong zette de bezoekers na zeven minuten op 0-1, waarna Olivier Boscagli de voorsprong verdubbelde middels een kopbal. Joey Veerman was vlak voor rust het eindstation van een puike aanval van PSV.

In de tweede helft had de Eindhovense club opnieuw weinig te duchten van NEC. De Jong duwde de thuisploeg op aangeven van Patrick van Aanholt dieper in de problemen. Tannane verlichtte nadien de pijn aan Nijmeegse kant met twee prachtige doelpunten: 2-4.

PSV neemt door de zege de tweede plek in de Eredivisie over van Ajax, dat zondag nog op bezoek gaat bij Go Ahead Eagles. Koploper Feyenoord, dat zes punten voorsprong koestert op PSV, speelt zondag de stadsderby tegen Sparta Rotterdam.

Stand boven in de Eredivisie

PSV al snel op rozen

PSV begon in Nijmegen met Boscagli centraal achterin vanwege blessures bij Jarrad Branthwaite en Armando Obispo. Het was de eerste basisplaats voor de Monegask in een jaar tijd. Ibrahim Sangaré keerde na de interlandperiode vrij laat terug in Eindhoven en zat op de bank.

Zonder de Ivoriaanse middenvelder begon PSV uitstekend. De Jong profiteerde na zes minuten al van een matige redding van Cillessen op een schot van Xavi Simons en tikte de rebound tegen de touwen.

NEC kreeg al snel de 0-2 om de oren. Boscagli luisterde zijn basisrentree op met een treffer door bij een vrije trap van dichtbij raak te koppen. Op slag van rust bracht Joey Veerman PSV al in veilige haven door een soepele aanval gedecideerd af te ronden. De Jong maakte na rust zijn tweede van de avond.

Tannane viert ingetogen zijn tweede treffer voor NEC.Foto: Pro Shots

Prachtige slotact Tannane

Tannane deed vervolgens iets terug namens NEC door een goede individuele actie te bekronen met een prachtig afstandsschot. Doelman Joël Drommel kon de knal niet pareren. Johan Bakayoko dacht daarna ook te scoren, maar de goal van de aanvaller werd afgekeurd wegens buitenspel.

Ook het slotakkoord was voor Tannane. De spelmaker mocht vanaf twintig meter aanleggen voor een vrije trap en schoot kiezelhard raak.