Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSV mede dankzij goal van veelbesproken Veerman te sterk voor Go Ahead

Door onze sportredactie

PSV heeft zaterdag een moeizame overwinning geboekt in de Eredivisie. De ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij won in het Philips Stadion met 2-0 van Go Ahead Eagles. Joey Veerman maakte een van de twee goals van de thuisploeg.

De 24-jarige Veerman begon voor het eerst in weken weer in de basis bij PSV. Zijn basisplaats kwam een aantal dagen nadat PSV een pijnlijke nederlaag leed tegen degradatieplaats FC Emmen (1-0). Veerman was aan het begin van dit seizoen een vaste kracht, maar raakte zijn basisplaats na de winterstop kwijt.

Veerman noteerde zijn doelpunt al in de veertiende minuut en opende daarmee de score. Het was zijn eerste doelpunt sinds 28 augustus toen PSV met 1-6 won van Excelsior. Anwar El Ghazi bepaalde na rust de eindstand. In de slotfase liet Van Nistelrooij de deze week aangetrokken Fábio Silva debuteren.

Tot aan het doelpunt van El Ghazi had PSV het lastig met Go Ahead Eagles, de huidig nummer elf in de Eredivisie. De ploeg van trainer René Hake kreeg met name aan het begin van de tweede helft goede mogelijkheden om te scoren, maar slaagde er niet in om de gelijkmaker te forceren.

Nummer drie PSV nadert dankzij de zege koploper Feyenoord tot op drie punten. De Rotterdammers gaan zondag op bezoek bij FC Twente en kunnen hun voorsprong dan weer vergroten. Nummer twee AZ, dat later op de avond om 21.00 uur speelt tegen FC Utrecht, heeft één punt meer dan PSV.

Naast AZ-FC Utrecht staan zaterdag ook nog RKC-FC Emmen (18.45 uur), NEC-Sparta (20.00 uur) en sc Heerenveen-Vitesse (20.00 uur) op het programma. PSV vervolgt de Eredivisie volgende week zondag met de kraker tegen Feyenoord.