Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSV geeft wedstrijd uit handen en lijdt puntenverlies in Heerenveen

Mauro Junior probeert de bal voor te geven (Foto: ANP)
Mauro Junior probeert de bal voor te geven (Foto: ANP)

PSV heeft op wonderbaarlijke wijze puntverlies geleden. In een wedstrijd die de Eindhovenaren volledig onder controle hadden ging het een kwartier voor tijd toch fout. Na 90 minuten stond er een 1-1 eindstand op het scorebord. Door het puntverlies is PSV de gedeelde koppositie kwijt.

Profielfoto van Yannick Wezenbeek
Geschreven door

Yannick Wezenbeek

Nadat zelfs in een leeg stadion het Friese volkslied was gedraaid, kon SC Heerenveen – PSV beginnen. De Eindhovenaren hadden al 10 jaar niet gewonnen op bezoek bij de Friezen, maar toch gingen de bezoekers vol vertrouwen naar het noorden.

PSV zit namelijk in een flow en dat was ook terug te zien op het veld. De uitploeg was dominant en creëerde kans op kans. Het had aan zichzelf te wijten dat de wedstrijd na een halfuur nog niet beslist was.

Genieten van PSV
Na een halfuur spelen stond PSV al wel op voorsprong. Het was Carlos Vinícius die PSV na een klein kwartier op voorsprong had gezet. Een paar minuten daarvoor had de Braziliaan nog een uitgelezen mogelijkheid gemist. Maar zijn tweede kans was wel raak. Een mooie aanval via Armindo Bruma en Ritsu Doan leidde de openingstreffer in.

Na de 0-1 gingen de bezoekers rustig verder waar ze mee bezig waren. Het combineerde erop los en het was met vlagen genieten wat de club uit de lichtstad liet zien. Onder andere Ibrahim Sangaré en Olivier Boscagli waren ook dichtbij een tweede Eindhovense treffer. SC Heerenveen was op één schot van Rami Kaib na niet in de buurt van de goal geweest. Dat de ruststand maar 0-1 was lag vooral aan PSV, dat de kansen niet benutte.

Niet te geloven
PSV kreeg ook in de tweede helft de nodige kansen om de voorsprong te verdubbelen. SC Heerenveen kon amper potten breken en was rijp voor de slacht. Maar naarmate de tweede helft vorderde ging de thuisploeg er meer in geloven.

Henk Veerman was er twintig minuten voor tijd dichtbij. Het was de eerste waarschuwing want vijf minuten later was het wel raak. Een indraaiende vrije trap werd slecht verwerkt door Joël Drommel waardoor Rami Al Hajj vrij kon inschieten. Iets wat PSV zichzelf kan aanrekenen aangezien het de wedstrijd al vijf keer had kunnen beslissen.

Wachten op privacy instellingen...

Wissels Schmidt
Het is er dit seizoen al vaker over gegaan maar de wissels van PSV-trainer Schmidt blijven vaak onnavolgbaar. Ook nu pakte de wissels niet best uit.

Terwijl PSV de wedstrijd helemaal onder controle had ging de trainer bij de 0-1 tussenstand verdedigend wisselen. Marco van Ginkel kwam voor Doan en Yorbe Vertessen verving spits Vinícius. Na de wissels gingen de Eindhovenaren iets meer achteruit voetballen waardoor Heerenveen juist beter in de wedstrijd kwam.

Vloek
Na de gelijkmaker van Heerenveen kwam PSV niet meer in de wedstrijd. Gescoord werd er ook niet meer waardoor de Eindhovenaren wederom punten lieten liggen in Heerenveen. Een vloek dat maar geen einde kent.

Door het puntverlies is de ploeg de gedeelde koppositie kwijt. Het staat weer twee punten achter Ajax. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht, de nummer vier van de ranglijst.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...