PSV heeft zondag laten weten dat Mohamed Ihattaren het aan zichzelf te danken heeft dat hij niet bij de selectie zit voor de topper tegen Ajax. De jonge spelmaker leeft al langer op gespannen voet met trainer Roger Schmidt.

Zaterdagavond werd door VI en het Eindhovens Dagblad al gemeld dat Ihattaren opnieuw een aanvaring met Schmidt zou hebben gehad. De middenvelder werd zondag buiten de selectie gelaten.

"Die beslissing heeft de club eerder dit weekend genomen. De volledige staf, spelersgroep en directie heeft er de afgelopen periode alles aan gedaan om Ihattaren te ondersteunen en van waarde te laten zijn voor PSV", meldt PSV in een bericht op Instagram.

"Die mogelijkheid heeft hij niet aangegrepen. PSV heeft daarom besloten dat de negentienjarige middenvelder dit weekend geen deel uitmaakt van de A-selectie."

Bij de eerste wedstrijd van het seizoen werd Ihattaren al buiten de ploeg gelaten omdat hij niet de juiste instelling zou tonen op de training. De jeugdinternational bood zijn excuses aan, waarna de kou uit de lucht leek. In de afgelopen maanden bleef hij echter geen zekerheidje in de PSV-basis.

Vorige week donderdag maakte Ihattaren bovendien PSV-fans kwaad door Ajax-spits Brian Brobbey op Instagram te feliciteren met zijn winnende doelpunt tegen Lille OSC, terwijl PSV net met 4-2 had verloren van Olympiacos. Daar besteedde hij geen aandacht aan.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie