Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSV gaat Champions League in na crisisweek, Ajax eindigt rampseizoen in stijl

Door onze sportredactie

PSV heeft zondag in de laatste Eredivisie-speelronde de tweede plek en daarmee een plek in de derde voorronde van de Champions League veiliggesteld. De Eindhovenaren wonnen met 1-2 bij AZ. Ajax verloor met 1-3 bij FC Twente, maar behield de derde plek door puntenverlies van AZ.

PSV en Ajax aasden voorafgaand aan de laatste speelronde op de begeerde tweede plek. De Eindhovense club had in Alkmaar aan een punt voldoende. Bij verlies van PSV kon Ajax een plek klimmen, maar dan moesten de Amsterdammers winnen bij FC Twente.

PSV deed halverwege de tweede helft goede zaken tegen AZ met een doelpunt van Xavi Simons. De ploeg van interim-coach Fred Rutten kreeg vlak voor tijd een rake penalty van Jesper Karlsson om de oren. Anwar El Ghazi kreeg in blessuretijd zijn tweede gele kaart, maar daarna maakte Simons nog zijn tweede.

Ajax koesterde bij rust nog hoop op de tweede plek door een 0-1-voorsprong in Enschede. Na rust gaf de ploeg van John Heitinga het helemaal weg. Manfred Ugalde en Julio Pleguezuelo maakten er snel 1-2 van, waarna Vaclav Cerny een kwartier voor tijd Ajax nog meer pijn deed.

Ajax moest in de slotfase nog vrezen voor een goal van AZ tegen PSV, waardoor de Amsterdammers zouden afzakken naar de vierde plek. De ploeg van Pascal Jansen verloor echter in blessuretijd en eindigt als vierde in de Eredivisie.