Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PSV begint met basisdebutant Van Aanholt aan bekerduel met FC Emmen

Door onze sportredactie

PSV begint woensdag met basisdebutant Patrick van Aanholt aan de thuiswedstrijd tegen FC Emmen in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker. Thorgan Hazard zit opnieuw op de bank bij de Eindhovenaren.

Van Aanholt neemt op de linksbackpositie de plek in van Phillipp Mwene. De negentienvoudig Oranje-international verving de Oostenrijker tegen Feyenoord (2-2) al in de eerste helft en maakte daarmee zijn debuut voor PSV.

Mwene moest het veld zondag al na een half uur per brancard verlaten. Later bleek dat de verdediger een hersenschudding had opgelopen.

Ook moet PSV het tegen FC Emmen zonder Anwar El Ghazi en Armando Obispo stellen. El Ghazi viel tegen Feyenoord al vroeg uit door een spierblessure en kan de komende weken niet in actie komen. Johan Bakayoko vervangt hem woensdag op de rechterflank.

Obispo zit tegen Emmen een schorsing uit vanwege zijn rode kaart tegen Feyenoord. Zijn plek in de verdediging wordt ingenomen door André Ramalho.

Drommel verdedigt doel PSV

Ten opzichte van de opstelling tegen Feyenoord voert PSV-trainer Ruud van Nistelrooij nog een wijziging door in zijn opstelling. Joël Drommel verdedigt het doel van de Eindhovenaren in plaats van Walter Benítez. Van Nistelrooij maakte vorige maand bekend dat Drommel eerste keus is in de KNVB-beker.

Hazard zit net als zondag op de bank bij PSV. De Belgische middenvelder, die afgelopen transferperiode op huurbasis overkwam van Borussia Dortmund, viel in De Kuip na een uur spelen in.

De wedstrijd tussen PSV en FC Emmen in de achtste finales van de KNVB-beker begint woensdag om 18.45 uur. Het duel in het Philips Stadion staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.