PSV-aanvoerder Denzel Dumfries leefde zondag rond de uitwedstrijd van de Eindhovenaren tegen Willem II (0-2) mee met zijn ploeggenoot Eran Zahavi. De Israëliër kreeg in Tilburg te horen dat zijn woning in Amsterdam was overvallen. Daarbij werden zijn vrouw en kinderen vastgebonden.

"Het was zwaar voor de wedstrijd", zei Dumfries bij ESPN. "Dat is verschrikkelijk om mee te maken. We wensen Eran en zijn familie heel veel sterkte."

Zahavi was met PSV al in Tilburg gearriveerd toen hij op de hoogte werd gebracht van het nieuws. Daarop vertrok de 33-jarige spits direct naar zijn huis in Amsterdam Buitenveldert.

Zonder Zahavi boekte PSV een overtuigende op Willem II. Donyell Malen bracht de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. Kort na rust zorgde Derrick Köhn met een eigen doelpunt voor de 0-2.

"We zijn wel professionals en hadden een job te doen", aldus Dumfries. "We weten waar het om gaat. De drie punten zijn het belangrijkste. We moeten de tweede plek vasthouden. Ik geloof er heilig in dat dat gaat lukken."

Voor PSV was de overwinning op Willem II een belangrijke in de strijd om de tweede plaats, die recht geeft op plaatsing voor de voorronde van de Champions League. De ploeg van coach Roger Schmidt heeft met nog twee speelrondes voor de boeg één punt meer dan nummer drie AZ.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Eredivisie