Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Protest van Extinction Rebellion beëindigd: marechaussee arresteert 104 klimaatactivisten op Eindhoven Airport

© ANP / ANP

Eindhoven -

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagmiddag zo’n tachtig klimaatactivisten aangehouden op Eindhoven Airport. Enkele honderden demonstranten waren het terrein waar privéjets staan geparkeerd binnengedrongen nadat ze een hek kapot hadden geknipt. De groep kreeg sinds 14.00 uur van de marechaussee de tijd om vrijwillig te vertrekken, maar enkele tientallen actievoerders weigerden dat.

„De marechaussee en politie gaan nu over tot aanhouden van actievoerders die het luchtvaartterrein niet hebben verlaten”, aldus de marechaussee op Twitter. De activisten van Extinction Rebellion (XR) zijn aangehouden omdat ze op verboden terrein zijn gekomen. De actievoerders gingen na de oproep op de grond zitten en haakten hun armen in. Ook werden ze door de marechaussee omsingeld.

XR betrad het terrein omdat de actiegroep vindt dat Eindhoven Airport luchtvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsschade veroorzaakt. De klimaatactivisten eisen dat het vliegveld onder meer stopt met vervuilen, zich houdt aan de klimaatregels en dat er minder vanaf het vliegveld wordt gevlogen.

Even na 15.00 uur begonnen marechaussee en politie met het afvoeren van de demonstranten naar een arrestantencomplex. Dat gebeurde in busjes van de Koninklijke Marechaussee en meerdere tourbussen. De marechaussee meldt inmiddels dat de actie is afgelopen.

Lees ook: Ook de Limburgse boer en de Limburgse klimaatactivist maken hun punt bij de twee grote demonstraties in Den Haag

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.