Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Prominente PvdA’ers en GroenLinksers lid geworden van elkaars partij

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Linkse samenwerking Prominenten van de PvdA als Job Cohen, Diederik Samson en Hedy d’Ancona zijn voortaan ook lid van GroenLinks. Zij en actieve politici van beide partijen sloten zich aan bij het initiatief RoodGroen, dat de partijen oproept om te fuseren.

Een aantal (oud-)politici van de PvdA en GroenLinks, onder wie Job Cohen, Diederik Samson en Hedy d’Ancona, is lid geworden van de andere partij. Zij en tientallen andere PvdA’ers en GroenLinksers doen dit om de samenwerking tussen de twee partijen te versterken, met een fusie als uiteindelijke doel. De partijleden hebben zich verenigd onder de naam RoodGroen, dat de lidmaatschappen van de (oud-)politici dinsdag bekendmaakte.

Ook actieve politici, onder wie de wethouders Linda Voortman (GroenLinks) en Dennis de Vries (PvdA) in Utrecht en Nathalie Kramer (GroenLinks) en Hein de Haan (PvdA) in Leeuwarden, zijn lid geworden van de andere partij. Het dubbellidmaatschap van de prominenten is ongebruikelijk en bij de PvdA volgens de statuten zelfs verboden.

RoodGroen haalde de politici en prominenten over in aanloop naar partijcongressen van de PvdA en GroenLinks in Den Bosch van komende zaterdag. Het initiatief grijpt die congressen aan als moment om de partijen te vragen een ledenreferendum te houden over een gezamenlijke kandidatenlijst en een verkiezingsprogramma voor de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen. De actiegroep gaat de partijen ook vragen een gezamenlijk verkiezingsprogramma te maken voor de Europese verkiezingen. RoodGroen wil zodoende „één sterke, linkse beweging waar niemand omheen kan”.