Netherlands

Prominent oppositielid Venezuela ontvlucht land

Een van de meest prominente oppositieleden van Venezuela is het land ontvlucht. Het gaat om Leopoldo López, die vorig jaar zijn toevlucht zocht in de Spaanse ambassade in Caracas en sindsdien daar woonde. In het verleden was hij bestuurder in de hoofdstad.

Volgens AFP is López op weg naar Colombia en wil hij vanuit dat land naar Spanje gaan. "Ik kan bevestigen dat hij de ambassade op eigen initiatief heeft verlaten en dat hij Venezuela in het geheim heeft verlaten", zegt zijn vader tegen het Franse persbureau. Het gezin van López zit al enige tijd in Spanje.

López werd in 2014 opgepakt en vastgezet vanwege het leiden van een protestbeweging tegen president Maduro. Hij werd in 2017 uit de gevangenis vrijgelaten en onder huisarrest geplaatst. Twee jaar later verscheen hij weer op straat tijdens de massale protesten van de Venezolaanse oppositie tegen president Maduro, geleid door Juan Guaidó. Maar daarna zocht hij onderdak bij de Spanjaarden, waar hij uiteindelijk tot deze week bleef zitten.

Tientallen mensen vertrokken

De afgelopen jaren zijn tientallen antiregeringspolitici uit Venezuela gevlucht om vervolging of een gevangenisstraf te vermijden. Na de verkiezingen in 2018 werd meer dan een jaar gedemonstreerd tegen het bewind van Maduro.

Maar de protesten leidden uiteindelijk tot het uiteenvallen van de oppositie. Nicolas Maduro is nog altijd president van Venezuela, ook al wordt hij door veel westerse landen niet meer erkend. De parlementsverkiezingen in december worden door de oppositie geboycot.

Football news:

Tuchel in de wedstrijd tegen Manchester United: de overwinning is verplicht. Voor haar naar Engeland komen is een grote uitdaging
Jimenez zal Attletico ' s wedstrijden met Real Madrid en Salzburg missen als gevolg van een heupblessure
Gladbach middenvelder Neuhaus: het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale van de Champions League. Laten we dit in Madrid ophelderen! Borussia Monchengladbach middenvelder Florian Neuhaus sprak over de aankomende wedstrijd van de Champions League groep het is jammer dat we de kwestie niet hebben afgesloten met het bereiken van de 1/8 finale, maar we zullen het gewoon ophelderen in Madrid! Wij hebben er al op gewezen dat wij niet alleen in deze groep goed willen spelen, maar ook vooruit willen gaan! We vliegen naar Real Madrid, op de eerste plaats aan tafel, en we hebben alle reden om vertrouwen te hebben zei Neuhaus. Borussia scoorde 8 punten na 5 wedstrijden van de groepsfase van de Champions League en leidde hun Kwartet. Real Madrid scoorde 7 punten en staat op de derde plaats, achter Shakhtar in persoonlijke ontmoetingen. Groep B: Borussia M en Shakhtar verhuisden Real Madrid en Inter. Iedereen heeft een kans voor de Play-offs
Ex-Manchester City en Arsenal defender Gael Clichy verhuisden naar Servette
Zoon van Maradona: nummer 10 moet uit de circulatie worden genomen in Barca en andere teams van zijn vader
Ronaldo was mijn held. Voor kinderen uit Portugal was hij altijd een voorbeeld
Koeman zal niet gestraft worden voor het spreken over VAR na de wedstrijd met Real Madrid. Hij zei dat het systeem werkt tegen Barca