Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Problemen op Duitse luchthavens blijven: ‘Het wordt dramatisch’

Aan de recente vertragingen en annuleringen op Duitse luchthavens door personeelsproblemen komt waarschijnlijk niet snel een einde, zei minister Volker Wissing van Transport zondag tegen Bild am Sonntag.

Duitsland is volgens hem echter geen uitzondering. „De situatie binnen het Europese luchtverkeer is een enorme uitdaging voor iedereen”, aldus Wissing.

Personeelstekorten na de lockdowns vanwege de coronapandemie zijn volgens experts de hoofdoorzaak van de vele vertragingen en annuleringen op Duitse luchthavens. Volgens vakbond Verdi treft het personeelstekort op gebieden als veiligheidscontrole, inchecken en bagageafhandeling grote luchthavens als Frankfurt, Hamburg, Berlijn en Düsseldorf het hardst.

Vluchten annuleren

De nationale luchtvaartmaatschappij Lufthansa zegt alleen al in juli zo’n 900 vluchten in München en Frankfurt te willen annuleren. Volgens Christine Behle, plaatsvervangend voorzitter van de raad van toezicht bij Lufthansa, wordt de situatie alleen maar erger. „De zomer zal chaotisch zijn”, zei Behle tegen de Augsburger Allgemeine. Nieuwe medewerkers zijn hard nodig nu het aantal boekingen weer flink stijgt, stelde ze, maar veel voormalige medewerkers zijn vertrokken naar banen die beter betalen. „Het wordt dramatisch.”

Lees ook: Vliegchaos wordt een Europese olievlek: niet alleen op Schiphol deze zomer geduld hebben

Nederlandse reizigers gebruiken vooral de luchthavens van Keulen en Düsseldorf regelmatig.