Netherlands

Prinses Delphine ontmoet biologische vader koning Albert

Royalty

48 minuten geleden Aangepast: 30 minuten geleden

Prinses Delphine op bezoek bij koning Albert Beeld © Belgian Royal Palace

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een bijzonder moment voor de Belgische royals: prinses Delphine (52) heeft voor het eerst haar vader koning Albert (86) ontmoet. De ontmoeting vond afgelopen zondag plaats op kasteel Belvédère, waar koning Albert samen met koningin Paola (83) woont.

"Samen hebben we besloten om deze nieuwe weg in te slaan"

Het koninklijk paleis laat in een statement weten dat er een nieuw hoofdstuk 'rijk aan emoties, gemoedsrust, begrip en hoop' tussen vader en dochter is aangebroken. Delphine, Albert en Paola hebben hun hart kunnen luchten. "Tijdens onze ontmoeting in kasteel Belvédère heeft een ieder van ons, in sereniteit en met empathie, uiting kunnen geven aan zijn gevoelens en ervaringen."

De familie heeft een heftige periode achter de rug en nu is het tijd voor 'vergeving, genezing en verzoening.'

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Delphine vertelt over ontmoeting met broer koning Filip

"Samen hebben we besloten om deze nieuwe weg in te slaan. Dit zal geduld en inspanningen vergen, maar we zijn vastberaden. Dit zijn de eerste stappen op een pad dat we in alle rust zullen bewandelen."

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Prinses Delphine ontmoet broer koning Filip voor het eerst

Volgens royaltyverslaggever Annemarie de Kunder is het een ontmoeting waar iedereen op hoopte. "Allereerst natuurlijk de ontmoeting van Delphine met halfbroer koning Filip, en nu eindelijk een ontmoeting met haar vader én stiefmoeder koningin Paola."

Vooral de ontmoeting tussen Delphine en Paola is bijzonder. "Jarenlang is Paola degene geweest die de erkenning en ontmoeting tussen Albert en Delphine in de weg heeft gestaan. Delphine is de vleesgeworden pijnlijke herinnering aan een periode in Paola's leven waar ze liever niet meer aan terugdenkt. Het feit dat ze nu bij de eerste ontmoeting is geweest en in het statement heeft gezegd, samen met Delphine en Albert, dat ze dit allemaal achter zich willen laten, geeft aan dat ze zich heeft verzoend met het feit dat Albert wel degelijk nog een dochter heeft overgehouden uit deze moeilijke periode in haar leven."

Delphine, Albert en Paola zeggen in hun statement dat ze een nieuwe weg in zullen slaan. "Ze spreken over vergeving, genezing en verzoening, maar dat gebeurt natuurlijk niet zomaar in één ontmoeting, er zullen nog veel gesprekken en ontmoetingen plaatsvinden om nader tot elkaar te komen en te zien welke plaats ze in elkaars leven gaan innemen", denkt Annemarie.

De grote vraag is of we Delphine nu ook meer betrokken gaat worden bij officiële koninklijke festiviteiten of zelfs koninklijke taken gaat uitvoeren. De Belgische royaltyverslaggever Wim Dehandschutter acht de kans groot dat Delphine wordt uitgenodigd voor de Belgische Koningsdag op 15 november. Annemarie legt uit: "Op die dag komt de hele familie bijeen en daar hoort Delphine nu officieel ook bij."

Juridische strijd

Delphine werd geboren als dochter van Jacques Boël, maar betwistte zijn vaderschap. Ze eiste dat koning Albert een DNA-test zou doen. Na een jarenlange juridische strijd erkende koning Albert Delphine dit jaar dan eindelijk als zijn dochter. Sinds kort mag zij ook de titel prinses dragen en heeft ze de achternaam Saksen-Coburg geadopteerd.

Op 9 oktober vond er al een royale ontmoeting plaats tussen haar en haar half broer koning Filip (60).

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Delphine Boël is na jarenlange strijd nu echt prinses van België

Alles over de ontmoeting tussen broer en zus zie je in deze video.

Football news:

Pele over de dood van Maradona: Ik heb een grote vriend verloren en de wereld is een legende
Door de dood van Maradona werd de playoffwedstrijd van Boca juniors in de Copa Libertadores een week uitgesteld.Boca juniors en Internacional zouden het eerste deel van de 1/8 Copa Libertadores finale spelen op 26 November om 03:30 moskou Tijd. CONMEBOL besloot zowel deze als de return games met een week uit te stellen vanwege de dood van de voormalige Argentijnse voorwaartse Diego Maradona. De eerste wedstrijd vindt dus plaats op 3 December, de tweede op 10 December
Sterling hiel gaf een assist aan Foden in de Champions League-duel met Olympiakos
Jurgen Klopp: ik begrijp niet waarom je 2.000 mensen in het stadion kunt laten voor 60.000 toeschouwers en dezelfde 2.000 in de arena voor 9.000
De piek daalde na een knieoperatie. Hij hoopt in 4 maanden terug te keren
Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het Russische Olympisch Comité (ROC) betuigden hun medeleven met het overlijden van de Argentijnse voetballer Diego Maradona. Maradona is vandaag overleden na een hartstilstand. Hij was 60 jaar oud. Vaarwel, grote voor altijd. Je had een rusteloze ziel, maar je verrukte de wereld met je unieke voetbalvaardigheden. Rust in vrede citeerde het Twitter account van het IOC Thomas Bach als gezegde
Nepomnyashchy herinnert zich hoe hij Maradona versloeg op het WK: vroeg hem om te slaan, schudde handen na de wedstrijd, en nu vergeleken met Yesenin