Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Primeur in de Eredivisie: wedstrijden onderbroken vanwege ramadan

Door onze sportredactie

Er zijn zaterdag voor het eerst Eredivisie-wedstrijden kort stilgelegd zodat voetballers die meedoen aan de ramadan konden eten en drinken. Toen de zon rond 20.15 uur onderging, kregen de spelers bij drie duels de ruimte om voedsel tot zich te nemen.

De wedstrijden Excelsior-FC Twente (0-0), SC Cambuur-FC Emmen (1-2) en NEC-PSV (2-4) lagen korte tijd stil zodat de spelers konden eten en drinken.

De KNVB maakte ruim een week geleden bekend dat voor het eerst een 'ramadanonderbreking' is toegestaan in het betaalde voetbal. De voetbalbond volgt hiermee het voorbeeld van de Premier League, die deze maatregel ook al invoerde.

Moslims mogen in de periode van de ramadan, die op 22 maart begon en ongeveer een maand duurt, onder meer niet eten en drinken van zonsopgang tot zonsondergang. Voor deze periode van vasten, die meerdere speelrondes in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie omvat, heeft de KNVB de nieuwe richtlijnen ingevoerd.

Scheidsrechters leggen het duel stil op het eerste beschikbare moment na zonsondergang. Voorwaarde is wel dat er tenminste één speler op het veld staat die meedoet aan de ramadan. Hierover vindt voor aanvang van iedere wedstrijd overleg plaats.