Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Prijs bitcoin gaat de 21.000 dollar voorbij

Auteur s : BNR Webredactie, Lisa van der Velde en ANP

Voor het eerst in twee maanden komt de prijs van de cryptomunt bitcoin weer boven de 21.000 dollar uit. De cryptomunt is vandaag flink gestegen. Er is optimisme onder cryptohandelaren dat de munteenheid voorbij zijn dieptepunt is.

( Jievani Weerasinghe / Unsplash)

Bij het optimisme in de cryptowereld speelt, net als op de beurzen, mee dat de inflatie over haar piek heen is. Als de rente minder hard doorstijgt blijft er meer geld beschikbaar op de financiële markten. Bij een hoge rente sparen mensen namelijk liever op hun bankrekening, waar dat zonder risico kan. Maar ook zijn de leningen voor ondernemingen duurder, wat de investeringen in verschillende zaken en dus ook de cryptomunt drukt.

Stijging

Bitcoin werd zaterdag tot 7,5 procent meer waard op ruim 21.000 dollar, totdat er weer wat terrein werd prijsgegeven. Niet alleen Bitcoin, maar ook andere digitale valuta als ether stegen sterk. Dat zorgde ervoor dat de totale waarde van alle cryptomunten boven de 1 biljoen, of duizend miljard, dollar uitkwam. Ook dat bedrag was sinds november niet meer gehaald.

Lees ook |Beleggen in crypto steeds vaker als gokje

In die maand was de ineenstorting van cryptobeurs FTX, wat niet goed was voor het vertrouwen in digitale valuta's. Inmiddels zeggen de curatoren van die beurs 5 miljard dollar aan tegoeden van gebruikers terug te hebben gehaald.

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen