Netherlands
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Premier Polen: ‘Als EU oorlog tegen ons begint zullen we ons met alle mogelijke wapens verdedigen’

   
 

De minister president van Polen Mateusz Morawiecki heeft in een interview met de Financial Times (FT) de EU er van beschuldigd ‘een geweer tegen ons hoofd te zetten’. Hij waarschuwt de EU dat als ze ‘een Derde Wereldoorlog willen starten’ hij ‘de rechten van Polen zal verdedigen met alle wapens die tot mijn beschikking staan’.

De Europese Commissie heeft Polen gedreigd met sancties nadat het Poolse Hooggerechtshof eerder deze maand onderdelen van de EU-wetten onverenigbaar met de Poolse grondwet verklaarde.

Morawiecki in de FT:

“Wat gaat er gebeuren als de Europese Commissie een Derde Wereldoorlog start? Als ze de derde wereldoorlog beginnen, zullen we onze rechten verdedigen met alle wapens die tot onze beschikking staan

Als iemand ons op een volledig oneerlijke manier aanvalt, zullen we onszelf op elke mogelijke manier verdedigen. We zijn van mening dat dit een al discriminerende en dictaatachtige benadering is vanuit Brussel. Maar als dit nog erger wordt, zullen we onze strategie moeten herzien.

We zullen het beloofde Covid-19-steungeld geld vroeg of laat krijgen. Hoe later we het krijgen, hoe sterker het bewijs dat er sprake is van deze discriminatiebehandeling en dit soort dictaat van de Europese Commissie.

We gaan ons niet overgeven, we zullen onze soevereiniteit niet opgeven vanwege deze druk. We zullen overleven tot het moment dat we het EU-geld krijgen.

Achtentachtig procent van de Polen wil in de EU blijven, de helft van hen zijn kiezers van onze partij. We zijn er absoluut van overtuigd dat Polen moet blijven. Er zijn geen risico’s van Polexit. We zullen Polen fel verdedigen als onderdeel van de Europese Unie.”