Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

PostNL lanceert de eerste Nederlandse cryptopostzegel

Nieuws -

PostNL geeft dit najaar de allereerste Nederlandse cryptopostzegel uit. De lancering komt voort uit een samenwerking met de Oostenrijkse Post, die gelijktijdig een cryptopostzegel uitbrengt.

De ‘NL crypto stamp’ bestaat uit een fysieke postzegel om te gebruiken en een ‘digitale tweeling’. Die digitale versie wordt zichtbaar door de QR-code op de fysieke postzegel te scannen. Daarna kun je deze activeren, verzamelen, uitwisselen en verhandelen via de blockchain. De digitale tweeling is een zogenoemde non fungible token (NFT).

De NL crypto stamp is niet alleen nieuw in Nederland, maar volgens PostNL ook een wereldwijde primeur. Het is namelijk de eerste cryptopostzegel die gezamenlijk uitgegeven wordt door twee postbedrijven.

Het ontwerp van deze joint issue cryptopostzegel kent net als de voorgaande edities van de Oostenrijkse Post, een uniek symbool. Bij die eerdere edities waren dat de symbolen van een eenhoorn, een walvis en een panda. PostNL en de Oostenrijkse Post onthullen het ontwerp dat straks op deze cryptopostzegel prijkt, nu nog niet. Via de website NLcryptostamp.nl, de Collect Club nieuwsbrief van PostNL en de social mediakanalen van PostNL zal de komende tijd het ontwerp stap voor stap onthuld worden.

De NL crypto stamp is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage voor 9,05 euro. Wanneer de voorverkoop start, hoe groot de oplage is en waar de cryptopostzegel te koop is, maakt PostNL later bekend.