Netherlands

Polstokhoogspringer Lavillenie niet op EK door blessure

Foto: ANP

Polsstokhoogspringer Renaud Lavillenie heeft zich teruggetrokken voor de EK indoor in het Poolse Torun. De Franse olympisch kampioen van 2012 heeft tijdens de training een kuitblessure opgelopen.

“Tijdens mijn laatste training in de ochtend voelde ik een scherpe pijnscheut in mijn rechterkuit”, zei de 34-jarige atleet. Lavillenie keek ernaar uit in Torun de strijd aan te gaan met de Zweedse wereldrecordhouder Armand Duplantis. “Ik wil de blessure niet erger maken en daarmee mijn deelname aan de Spelen van Tokio deze zomer in gevaar brengen.”

Lavillenie kwam afgelopen zaterdag in het Franse Aubière tot een hoogte van 6,06 meter. De Fransman had sinds 2014 het wereldrecord in handen met 6,16, maar de Zweed Duplantis verbeterde dat vorig jaar met naar 6,17 en daarna naar 6,18 meter.

Menno Vloon doet namens Nederland in Torun mee aan het polsstokhoogspringen. De 26-jarige atleet vebeterde in Aubière zijn Nederlands record met 15 centimeter naar 5,96 meter.

Football news:

Namens Juve en de ECA kan ik het idee van een Super League afwijzen. Hoe snel Gianni Agnelli veranderde zijn schoenen
Tottenham heeft Mourinho ontslagen. Nee, De Super League heeft er niets mee te maken
Minstens 2 clubs uit Frankrijk zullen elk jaar in de Super League spelen
Mesut Ozil: kinderen dromen van het winnen van de World Cup of de Champions League, niet een of andere Super League. Het plezier van grote wedstrijden is dat ze gebeuren een of twee keer per jaar
Disneyficatie van voetbal. Waar komt de Super League vandaan?
Carragher op Super League: Ik ben het zat dat Liverpool ' s reputatie zo beschadigd is. En het schandelijke kapitalisme van Manchester United verbaast me niet.Jamie Carragher, voormalig verdediger van Liverpool, heeft zich kritisch uitgelaten over de oprichting van de Europese Super League
De Bruyne zal de wedstrijd tegen Aston Villa missen. De ernst van de blessure is nog niet vastgesteld