Netherlands

Politieactie in Rio de Janeiro loopt uit op bloedbad

Een politieactie in een sloppenwijk van Rio de Janeiro in Brazilië tegen een drugsbende is uitgelopen op een bloedbad. Zeker 25 mensen kwamen om het leven, onder wie een politieman. Zeker tien bendeleden zouden zijn gearresteerd.

De politie viel met gepantserde voertuigen en begeleid door helikopters de wijk Jacarezinho binnen. Er ontstond een vuurgevecht met bendeleden, die probeerden te vluchten over de daken van de huizen.

Rondvliegende kogels kwamen overal terecht en raakten ook een lightrail-treinstel. Twee passagiers raakten lichtgewond.

Tijdens de aanval raakten drie agenten gewond, van wie een bezweek aan zijn verwondingen. Onder de doden aan de kant van de drugscriminelen zijn volgens de politie een aantal leiders van de bende, die de facto de dienst uitmaakt in Jacarezinho.

Niet eerder vielen bij een politieactie tegen drugsgeweld in de stad zo veel doden. Het hoogste aantal tot nu toe, 19, viel in 2007 in de wijk Complexo do Alemão.

Rio de Janeiro kampt net als veel andere grote steden in Brazilië al tientallen jaren met machtige drugsbendes die bepalen wat er gebeurt in de arme wijken, de favelas.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten