Netherlands

Politie zet 25 rechercheurs op fatale mishandeling 73-jarige man Arnhem

Gerelateerd

De politie heeft donderdagmiddag vijf jongens aangehouden voor de dodelijke...

Geschreeuw. Een harde klap. Veel buurtbewoners waren woensdagavond getuige van...

De 73-jarige man die woensdagavond in Arnhem zwaar is mishandeld, is dezelfde...

De politie onderzoekt met 25 rechercheurs de fatale mishandeling van een 73-jarige man, woensdagavond in Arnhem. Vijf jongeren, van wie vier minderjarig, zijn daarvoor opgepakt. De vijf zitten nog allemaal vast en worden verhoord.

De 73-jarige man fietste in de Spijkerstraat in Arnhem toen de groep hem te lijf ging. Wat daar de aanleiding voor was, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen. De jongeren gingen ervandoor toen de Arnhemmer bewusteloos op de grond lag. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen.

Lees ook: Grote verslagenheid na fatale mishandeling 73-jarige Arnhemmer: ‘Hij lag wezenloos op straat’

Hoe de politie op het spoor is gekomen van de vijf gearresteerde jongeren wil de politiewoordvoerder nog niet zeggen. Volgens hem zijn de komende dagen nodig om duidelijkheid te scheppen in de zaak.

Bloemen en kaarsen voor overleden man

Daarvoor worden niet alleen de verdachten gehoord, maar wordt er ook onderzoek gedaan in de buurt. De politie zoekt nog steeds camerabeelden van woensdagavond, mogelijk ook van dashcams uit auto’s die passeerden.

Op de hoek van de Spijkerstraat en de Prins Hendrikstraat in het Arnhemse Spijkerkwartier, waar de mishandeling plaatshad, leggen mensen bloemen en worden kaarsen aangestoken.

Beeld: SPS Media

Football news:

Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai
Chelsea wil altijd de no 1 club in Londen zijn. Chelsea Defender Cesar aspilicueta sprak voor de wedstrijd van de 10de ronde van de Premier League met Tottenham
Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Vaarwel Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden, begraven naast hun ouders