Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Politie voert charge uit op deelnemers illegale rave Maastricht

Politie beëindigt rave in Maastricht

In Maastricht heeft de politie afgelopen nacht een illegale rave beëindigd. Het feest werd gehouden in een leegstaand kantoorpand. Op straat gooide een groep feestgangers bierblikjes naar agenten, die daarop een charge hebben uitgevoerd.

Het is nog onduidelijk of er arrestaties zijn verricht. Naar schatting enkele honderden mensen waren aanwezig op de rave. Er waren naar verluidt ook mensen uit België, Duitsland en Tsjechië.

'Vrijwillig weggegaan'

De feestgangers zouden het pand hebben gekraakt. Ook hadden ze geluidsapparatuur bij zich. Het feest was volgens een omwonende gaande op "een of twee etages" van het kantoorgebouw. "We zijn een beetje vrijwillig naar buiten gegaan", zei een deelnemer tegen een lokaal persbureau.

Agenten waren in groten getale uitgerukt vanwege het feest. Ze droegen wapenstokken en hadden ook honden mee. Het kwam uiteindelijk tot een confrontatie met een groep feestgangers die zich had verzameld voor een een rij met huizen. De aanwezigen weigerden weg te gaan en begon voorwerpen te gooien naar de politie.