De politie heeft donderdagmiddag in een winkelpand aan de Molenstraat in Zundert een hennepkwekerij aangetroffen. De kwekerij was op dat moment in werking. Er is een verdachte aangehouden.

Het pand leek van buitenaf op een gewone winkel, maar achter en boven het winkelgedeelte stuitte de politie op twee hennepkwekerijen, een hennepstekkerij en een hennepdrogerij. Het aantal planten, stekken en gedroogde toppen wordt nog vastgesteld.

In het winkelpand werd een 44-jarige man uit Zundert op heterdaad betrapt en aangehouden. Zijn auto werd in beslag genomen in een onderzoek naar witwassen. De politie onderzoekt de betrokkenheid van meerdere verdachten bij deze zaak. Ook wordt onderzoek gedaan naar het geld dat de verdachten mogelijk aan de criminele activiteiten hebben overgehouden.

De politie en de gemeente Zundert werken intensief samen in de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Hierbij voeren wijkagenten, handhavers en ambtenaren openbare orde en veiligheid (OVV) binnen de gemeente integrale controles uit . De politie en de gemeente wisselen informatie uit om ondermijnende criminaliteit in Zundert te bestrijden.