Netherlands

Politie onderschept 50.000 kilo vuurwerk; zeven verdachten aangehouden

De politie Noord-Nederland heeft in samenwerking met de Duitse politie 50.000 kilo professioneel vuurwerk in beslag genomen. Zeven mensen zijn in de zaak opgepakt, onder wie vier Nederlanders. Het gaat volgens de politie om 'professioneel en massa-explosief' vuurwerk.

Halverwege deze maand werden door de politie Noord-Nederland drie mensen uit Delfzijl aangehouden, meldt RTV Noord. Ze worden verdacht van verkoop van professioneel vuurwerk aan particulieren.

Dat is verboden, omdat het om zogeheten massa-explosief vuurwerk gaat, dat in een speciale ruimte bewaard moet worden. Bovendien is er speciale kennis voor nodig om het verantwoord af te steken. Als een stuk van dat vuurwerk afgaat, kan ook al het andere vuurwerk exploderen.

Vijftig ton

Bij de verdachten uit Delfzijl werd ruim 700 kilo vuurwerk aangetroffen. Daarnaast werd 2300 euro in beslag genomen. Nader onderzoek wees uit dat het vuurwerk vermoedelijk afkomstig was uit Duitsland.

Na het delen van informatie met de Duitse politie is vorige week donderdag in Wietmarschen een vrachtauto aangetroffen met 2400 kilo vuurwerk. Op een andere plek in Wietmarschen vond de politie 153 pallets met in totaal zo'n 50.000 kilo professioneel vuurwerk.

De partij was vermoedelijk bestemd voor de Nederlandse particuliere markt en had een waarde van 750.000 euro. Ook nam de politie 15.000 euro aan contant geld in beslag.

Football news:

Allison over de verwonding van Van Dijk: het was een optionele actie van Pickford, 100%
Voor publieke masturbatie werd de middenvelder anjera El-Melali veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf op proeftijd
We blijven het beste team in de geschiedenis verzamelen. Nu de rechtse verdedigers van de
Ryan Giggs: het kan 15-20 jaar duren voordat de Manchester United titel
Galaxy ontsloeg hoofdcoach Skelotto Guillermo Barros Skelotto vertrekt als hoofdcoach van de Los Angeles galaxy. De club kondigde het ontslag van de specialist aan. Dominic Kinnear is benoemd tot waarnemend hoofdcoach. Gezien de resultaten hebben wij besloten de andere kant op te gaan. Galaxy is een club met een kampioensmentaliteit. Als club hebben we een collectieve verantwoordelijkheid en iedereen zou de schuld voor de huidige situatie van de club moeten delen. Ik neem de verantwoordelijkheid voor de slechte resultaten en geloof dat we de juiste weg kunnen vinden voor dit team en onze clubzei Galaxy CEO Dennis te Klose. Sinds 2019 werkt Skelotto voor de Los Angeles-Club
Gattuso ongeveer 1:0 Sociedad: match afhing, beslissen of Napoli de taak om vooruit te gaan naar de Play-offs de Europa League meer dan de helft
De val van de Portugezen, die Cristiano boven zichzelf stelde. Van Chelsea en Mercedes in 16-naar kijken in Kuban en term for drugs