Netherlands

Politie massaal aanwezig in Haags Laakkwartier rondom EK-wedstrijd Oranje

DEN HAAG - De politie was maandagavond na de wedstrijd van het Nederlands elftal massaal aanwezig in de Haagse wijk Laak. Vanwege ongeregeldheden na eerdere EK-wedstrijden van Oranje zette de politie uit voorzorg veel agenten in. Maandagavond bleef het echter rustig in de wijk.

Vooral rondom het Jonckbloetplein was veel politie aanwezig na de gewonnen wedstrijd tegen Noord-Macedonië. 'Op elke hoek in de omgeving staan agenten', zegt onze verslaggever. 'Bijna iedereen in de omgeving van het plein wordt aangesproken met de vraag wat ze komen doen. De situatie is erg rustig.'

Na de vorige wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk, donderdagavond, was het korte tijd onrustig. Er werden in totaal zes mensen aangehouden. Onder meer voor het afsteken van zwaar vuurwerk. Een verslaggever en een cameravrouw van Omroep West werden bekogeld met vuurwerk, waarna aangifte werd gedaan.

Ook vorige week zondag onrustig

Ook vorige week zondag was het onrustig rondom het plein nadat het Nederlands elftal de eerste wedstrijd tegen Oekraïne wist te winnen. Toen werden drie mensen aangehouden. Twee voor het gooien van vuurwerk, een ander voor het beledigen van een politieagent.

Football news:

Zozulya verhuisde van Segunda naar Fuenlabrada. Zijn transfer naar Alcorcon werd verstoord door fans die hem een fascist noemden
Spalletti op 3-0 met Bayern: Napoli ligt op de goede weg. De spelers hebben mijn verwachtingen al overtroffen
Kane wil naar Man City verhuizen met Grealish. Hij zal binnenkort bespreken vertrekken met Tottenham
Real Madrid meldde dat Odriosola het coronavirus heeft opgelopen
Gasperini over Ilicic: hij wil een team vinden waar hij iets belangrijkers zal bereiken
Mbappe zal niet spelen in de wedstrijd voor de Franse Super Cup. De wedstrijd zal worden gehouden in Israël
Benfica introduceerde Yaremchuk. De voorhoede van het nationale team van Oekraïne verhuisde Van Gent