Netherlands

Politie massaal aanwezig in Haags Laakkwartier, onrust blijft uit

DEN HAAG - De politie was maandagavond na de wedstrijd van het Nederlands elftal massaal aanwezig in de Haagse wijk Laak. Vanwege ongeregeldheden na eerdere EK-wedstrijden van Oranje zette de politie uit voorzorg veel agenten in. Maandagavond bleef het echter rustig in de wijk.

Vooral rondom het Jonckbloetplein was veel politie aanwezig na de gewonnen wedstrijd tegen Noord-Macedonië. 'Op elke hoek in de omgeving staan agenten', zegt onze verslaggever. 'Bijna iedereen in de omgeving van het plein wordt aangesproken met de vraag wat ze komen doen. De situatie is erg rustig.'

Na de vorige wedstrijd van Oranje tegen Oostenrijk, donderdagavond, was het korte tijd onrustig. Er werden in totaal zes mensen aangehouden. Onder meer voor het afsteken van zwaar vuurwerk. Een verslaggever en een cameravrouw van Omroep West werden bekogeld met vuurwerk, waarna aangifte werd gedaan.

Ook vorige week zondag onrustig

Ook vorige week zondag was het onrustig rondom het plein nadat het Nederlands elftal de eerste wedstrijd tegen Oekraïne wist te winnen. Toen werden drie mensen aangehouden. Twee voor het gooien van vuurwerk, een ander voor het beledigen van een politieagent.

Football news:

Calvin Phillips over knielen: een herinnering dat racisme heeft geen plaats in de samenleving
Monaco heeft AZ ' s topscorer Miron Boadu ondertekend
Bayern is geïnteresseerd in Danilo. Juventus heeft gevraagd 30 miljoen euro
Tiago arriveerde op de Liverpool locatie zonder te herstellen van een blessure
Arsenal organiseerde een muur voor Saka met brieven van steun: Ik heb geen woorden
Liam Gallagher op Grealish online: 100 freaking millions. Dan is Foden meer dan 500 miljoen waard
Eriksen bezocht de Inter base en ontmoette teamgenoten