Een 33-jarige man is dinsdagmiddag aangehouden voor het verstoren van de openbare orde in Breda. De verdachte viel verschillende medewerkers van een zonnestudio lastig en kreeg het daarna aan de stok met de politie.

Het incident vond plaats aan de Groenedijk. De verdachte viel daar medewerkers van een zonnestudio lastig en bonkte op de ramen van het pand. De politie kwam ter plaatse en wilde het gesprek aangaan met de man.

De man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, schold de agenten uit. De politie wilde de man aanhouden voor het verstoren van de openbare orde, maar de man verzette zich hevig. De verdachte moest uiteindelijk door vier agenten ingerekend worden terwijl hij onder meer de agenten probeerde te bijten. Ook probeerde hij hen te bespugen met bloed dat in zijn mond zat.

De verdachte kreeg uiteindelijk een spuugkap op en werd overgebracht naar het politiebureau. Na enkele uren werd hij met een proces-verbaal op zak weer vrijgelaten. Waarom de man bij de zonnestudio was, is nog onduidelijk.