De politie heeft woensdag drie Rotterdammers van tussen de 25 en 27 jaar oud aangehouden voor een overval op een PostNL-vrachtwagen op het Haagse industrieterrein Forepark in februari van dit jaar.

De Rotterdammers werden in de ochtend van hun bed gelicht. Daarbij waren meerdere arrestatieteams betrokken. De politie heeft bij de invallen goederen in beslag genomen, die nog onderzocht worden.

De mannen, die verkleed waren als politieagenten, sommeerden de chauffeur op 3 februari om zijn vrachtwagen aan de kant te zetten en overvielen het slachtoffer met geweld.

De daders gingen ervandoor met een deel van de lading uit de vrachtwagen, bestaande uit een grote hoeveelheid kostbare telefoons met een geschatte consumentenwaarde van 80.000 euro.

Tactisch en forensisch rechercheurs deden na de overval uitgebreid onderzoek. Hierbij werden verschillende sporen veiliggesteld, waaronder camerabeelden. Een combinatie van sporen leidde uiteindelijk naar de drie aangehouden Rotterdammers. Hun betrokkenheid bij de overval wordt nader onderzocht en de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.