Netherlands

PiS met ruim 45 procent aan kop in Polen

De Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) heeft bij de verkiezingen zondag 45,8 procent van de stemmen gekregen. Dat blijkt uit de eerste officiële cijfers van de stemming die maandagochtend zijn bekendgemaakt. 72 procent van de kiesdistricten is inmiddels geteld.

De grootste oppositiegroep is de Burgercoalitie, die 25,5 procent van de stemmen heeft gekregen. Daarna volgt met 11,9 procent de linkse alliantie. De samenwerking tussen de Poolse Boerenpartij en protestpartij Kukiz’15 was goed voor 9 procent van de stemmen en een coalitie van uiterst rechts kreeg 6,7 procent.

In Polen worden deze verkiezingen als de belangrijkste in de afgelopen jaren gezien. Premier Mateusz Morawiecki van de PiS wil minder invloed van de Europese Unie in zijn land.

Football news:

Werner is niet goed genoeg voor Liverpool
🏡Perfecte Cavani quarantaine: voedt kalveren en maait gras
Chelsea heeft een mondelinge overeenkomst met Werner. De documenten zijn bijna klaar
Bonucci op weg naar Milaan: Het was niet nutteloos. Ik ben een beter mens geworden
LeBron, Liverpool en Barcelona steunen de protesten in de VS. Het is (bijna) onmogelijk te begrijpen waarom, maar laten we het proberen
Handdrukken zijn nu verboden, maar waar kwamen ze vandaan en wanneer kwamen ze naar voetbal? Trouwens, ze werden verboden zelfs in de jaren ' 20 na de Spanjaarden
Agent over het mogelijke vertrek van Saul uit Attico: hij is al in een zeer grote club