Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pim Lammers ziet na doodsbedreigingen af van schrijven kinderboekenweekgedicht 2023

Kinderboekenschrijver Pim Lammers ziet er van af om het Kinderboekenweekgedicht 2023 te schrijven. Dit omdat hij veel doodsbedreigingen ontvangt. Dit meldt het CPNB zaterdag. Lammers heeft aangifte gedaan van de bedreigingen.

‘De literaire vrijheid staat onder zware en onacceptabele druk’

Het delen van fragmenten uit een literair verhaal van Lammers over de relatie tussen een tienerjongen en zijn trainer, gebaseerd op jeugdervaringen van een bekende zorgde voor online ophef en doodsbedreigingen.

Kamervragen Wybren van Haga

Lammers werd onder meer beschuldigd van ‘pedofilie-activisme’, een christelijke actiegroep startte een petitie tegen Lammers om ervoor te zorgen dat hij geen kinderboekenweekgeschenk zou schrijven en het BVNL-Kamerlid Wybren van Haga stelde Kamervragen over het te verschijnen kinderboekenweekgeschenk van Lammers.

Lammers laat zelf in een verklaring weten:

“Het schrijven van een gedicht is mij niet waard om bedreigd te worden. De beschuldigingen tegen mij zijn volkomen onjuist en ik heb aangifte gedaan. De enorme hoeveelheid bedreigingen en agressie richting mij en mijn dierbaren hebben me doen besluiten om mijn taak als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht op te geven.”

De reactie van het CPBN:

“We zijn verontwaardigd en geschokt door de bedreigingen en vinden het afschuwelijk dat een auteur wordt aangevallen. De literaire vrijheid staat onder zware en onacceptabele druk. We moeten binnenkort met elkaar praten over de veiligheid van auteurs.”

 

Advertentie