Het personeel van webwinkel Picnic krijgt de komende twee jaar een loonsverhoging van in totaal 6 procent. Dat heeft de online supermarkt met vakbond De Unie afgesproken in een cao.

Picnic en De Unie hebben een overeenstemming bereikt over een collectieve arbeidsovereenkomst voor de ruim vierduizend medewerkers van de webwinkel. De cao heeft een looptijd van twee jaar en bevat onder meer een loonsverhoging van 6 procent. De medewerkers krijgen daarnaast extra vakantiedagen en sneller een vast contract.

Dit is voor het eerst dat een webwinkel een eigen cao afsluit. Vakbond FNV sleepte Picnic vorig jaar nog voor de rechter. De vakbond wilde zo afdwingen dat het bedrijf zich aansloot bij de cao voor supermarkten. FNV werd toen in het ongelijk gesteld door de rechter. Nu heeft het bedrijf dus een eigen cao.

"Het is een eigentijdse cao geworden, die past bij onze manier van werken. Wat mij betreft sluiten andere e-commercebedrijven zich ook aan", aldus Michiel Muller, medeoprichter van Picnic.