Netherlands

Petersen pakt eerste PDC-titel na ijzersterke finale

German Darts Championship

24 minuten geleden Aangepast: 2 minuten geleden

Devon Petersen Beeld © Getty Images

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Devon Petersen heeft zijn eerste PDC-titel in de wacht gesleept. De Zuid-Afrikaan, die in topvorm verkeert, speelde een ijzersterk German Darts Championship en was in de finale te sterk voor Jonny Clayton.

Petersen begon zijn toernooi met een zege op Jeffrey de Zwaan en was daarna te sterk voor Gerwyn Price, de winnaar van het World Series Finals. Hij won dat duel na een beslissende leg. Vervolgens versloeg Petersen Rob Cross, Krzysztof Ratajski en Danny Noppert.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Noppert beloont fantastisch toernooi niet met finaleplaats

In de finale tegen Clayton zette Petersen direct de toon. Hij plaatste in de eerste leg een break en won vijf van de eerste zes legs. Nadat Clayton de zevende leg pakte, gooide Petersen een elfdarter om op twee legs van de zege te komen. Drie legs later was de zege een feit. Via een D18 boekte Petersen zijn eerste PDC-titel ooit: 8-3.

Football news:

Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League wedstrijd tegen Midtjylland
= = Clubcarrière = = Miranchuk maakte zijn debuut voor Atalanta in de Champions League tegen Midtjylland. De 25-jarige middenvelder miste de start van het seizoen door blessure. Hij nam het veld voor de eerste keer sinds augustus
Lukaku heeft negen opeenvolgende wedstrijden gescoord in Europese competities. Hij heeft 10 goals in die tijd
Coach van Salzburg: we speelden beter en verdienden om Lokomotiv
Zidane is ongeveer 2:3 tegen Shakhtar: het spijt me voor de Real Madrid spelers, ze verdienden het niet
Marko Nikolic: met Salzburg waren de laatste 20-25 minuten covid football. De kansen waren in beide clubs, de hoofdcoach van de locomotief Marco Nikolche kampioenen. Waarom heeft niemand Soboslai op het moment met het eerste doel gedekt? Ongedisciplineerd gespeeld. Ik kan me niet herinneren dat Lokomotiv van de standaard is overgeslagen na mijn aankomst. Maar de klap was ook gek. Ik weet dat Soboslai een van de meest getalenteerde spelers in Europa is. Hij kon niet alleen gelaten worden
⚒ Shakhtar Reed Real Madrid voor een hele helft, schoot drie-en deed het! Maar voordat ik vertrok, verloor ik 10 mensen, maar Zidane zonder Ramos - niet erg. Oekraïense clubs Ik start de groepsfase van Europese competities met de grandees: Dynamo Kyiv op dinsdag duurde een hele helft met Juventus (eind 0:2), Zarya zal ontmoeten in de Europa League met Leicester, en Shakhtar ging naar Real Madrid. Vijf jaar geleden kregen de mijnwerkers 3-7 in totaal. Shakhtar heeft er drie naar Real Madrid verscheept in 42 minuten in het Santiago Bernabeu stadion in 42 minuten. Alle ballen bleken spottend te zijn: