Netherlands

Persoonlijke film over Iraanse revolutie wint hoofdprijs IDFA

IDFA-prijzen Firouzeh Khosrovani heeft donderdag de prijs voor beste documentaire gekregen. Haar Radiograph of a Family over de Iraanse revolutie van 1979 kreeg ook een prijs voor creatief gebruik van archiefmateriaal.

Het Iraanse Radiograph of a Family heeft de prijs voor beste documentaire gewonnen op het Internationaal Documentaire Filmfestival Amsterdam. IDFA, dat dit jaar grotendeels online verliep, verkocht tot donderdag 62.226 echte en virtuele filmkaartjes en gaat tot 6 december nog online en in theaters in het hele land door.

In het subtiele Radiograph of a Family laat Firouzeh Khosrovani via het huwelijk van haar ouders zien hoe het politieke persoonlijk wordt. Haar vrome moeder Tayi trouwt met het portret van haar wereldse vader Hossein, een student radiologie die haar naar Zwitserland laat overkomen. Na onwennige jaren als expat keert het koppel terug naar Teheran, waar moeder Tayi na de Iraanse revolutie van 1979 de baas in huis wordt met „de hele regering achter haar”. Ze stort zich in chador in het revolutionaire straatgewoel, krijgt militaire training voor het martelaarschap. Pa staat machteloos terwijl ze het huis kuist van zondige foto’s en westerse meubels: de islamisering is paradoxaal genoeg moeders bevrijding. Met deze virtuoze mix van homevideo, interieurshot en archiefbeeld, commentaar, voorgelezen brief en imaginaire dialoog won Khosrovani tevens de ‘Reframe Award’ voor creatief gebruik van archiefmateriaal.

De prijs voor beste regie ging naar Vitaly Mansky voor Gorbachev. Heaven, wellicht het laatste gesprek met de zieke, nog immer praatgrage laatste leider van de Sovjet Unie. Beste montage ging naar Inside the Red Brick Wall, een als een actiefilm gemonteerd relaas van het beleg van de universiteit van Hongkong tijdens het studentenprotest van 2019.

Beste camerawerk was voor Nemesis, waarin Thomas Imbach veelal vanuit zijn eigen raam vastlegt hoe een treinstation in Zürich plaatsmaakt voor een gevangenis voor afgewezen asielzoekers. Beste nieuwkomer werd Alina Gorlova met This Rain Will Never Stop over de oorlog in Oekraïne, een speciale vermelding was er voor The Last Hillbilly, waarin een ‘deplorable’ een lans breekt voor de poëzie van zijn bestaan.

Beste middellange documentaire – tot één uur – werd het Mongoolse The Wheel, over het taboe op zelfmoord.

Beste Nederlandse documentaire is Dealing with Death van Paul Sin Nam Rigter. Hij volgt een witte uitvaartmanager die in de Bijlmer voor concern Yarden opties verkent voor een multicultureel rouwcentrum. Valt de minimalistische Nederlandse rouwverwerking te combineren met islamitisch- en hindoeritueel of Ghansese zang en dans, en is daar überhaupt behoefte aan?

Football news:

Conte op 2-1 Met Milaan: voor het winnende doelpunt was het resultaat oneerlijk. Hun doelman is de beste speler van de wedstrijd. Trainer Antonio Conte sprak over de overwinning op AC Milan in de 1/4 finale van de Italiaanse beker (2:1). Dit is de tweede keer op rij dat we de halve finale hebben bereikt, de jongens verdienen respect voor de juiste houding van begin tot eind. Het was een moeilijke wedstrijd, Milan is een sterk team dat leidt in de Serie A, dus we moeten blij zijn dat we ze neergeslagen in de kwartfinales. We hadden de kans om het spel om te draaien in gelijke groepen. Ik denk dat Voor het winnende doel, het resultaat oneerlijk was. We hadden het initiatief, hun doelman was de beste speler van de wedstrijd. We moeten opnieuw over de trend denken als we veel creëren, maar de momenten niet beseffen. We moeten doelgericht zijn, we kunnen zo niet doorgaan, anders winnen we geen wedstrijden die we verdienen om te winnen. Zlatan en Lukaku vechten? Dit is een derby, geen wandeling in het park. Het is onvermijdelijk dat beide teams deze spanning voelden, dus we willen de overwinning opdragen aan de fans, vooral degenen die voor ons kwamen juichen in de teambus. We willen deze vreugde met hen delen
Arsenal deed alles goed, maar ze verloren. Wins geven vertrouwen
Wij hebben bewezen dat wij sterker zijn dan Milaan, Milaan is een sterk team, maar wij hebben bewezen dat wij op hun niveau staan. We hebben zelfs bewezen dat we sterker zijn. We hopen in dezelfde geest verder te gaan. Ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku? Het gebeurt op het veld. Zodra iedereen naar de kleedkamer gaat, verandert alles. We vechten voor de Scudetto. Ze zijn sterk, maar we willen iedereen verslaan zei Marella tegen RAI Sport
Ga je voodoo shit doen, jij kleine kontje. Ibrahimovic-Lukaku tijdens de bekerwedstrijd
De UEFA is niet van plan de Euro in twaalf steden op te geven. Andere opties zijn ongewenst
= = Interlandcarrière = = Eriksen scoorde voor het eerst in bijna zes maanden voor Inter in de wedstrijd tegen Milaan in de 97e minuut van een vrije trap.Inter - middenvelder Christian Eriksen scoorde het winnende doelpunt in de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker met Milaan. Dit is het eerste doelpunt van de 28-jarige voor de Nerazzurri sinds 5 augustus 2020, toen Eriksen scoorde tegen Getafe in de Europa League (2-0). De statistieken van voetbalspelers zijn hier te vinden
De Premier League heeft zijn aanpak veranderd om offside te bepalen na Man City ' s Aston Villa goal. Nu in deze situatie zal worden vastgesteld uit het spel