Netherlands

Peiling voorspelt nek-aan-nekrace tussen Trump en Biden

Amerikaanse verkiezingen

7 minuten geleden Aangepast: 44 seconden geleden

De Amerikaanse president Donald Trump en Joe Biden. Beeld © AFP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Het ziet ernaar uit dat de strijd om het presidentschap in de Verenigde Staten uit gaat draaien op een nek-aan-nekrace tussen Donald Trump en Joe Biden. Dat blijkt uit een peiling van ABC News en The Washington Post.

Volgens de peiling liggen de Republikeinse Trump en Biden, de man die waarschijnlijk de Democratische uitdager wordt, dicht bij elkaar. Biden krijgt volgens de cijfers steun van 49 procent van de geregistreerde kiezers. Trump komt uit op 47 procent.  

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Presidentskandidaat Biden wint van Sanders bij voorverkiezingen Florida

Als het om de voorkeur gaat van alle Amerikanen die in principe stemrecht hebben, dus ook de niet-geregistreerde kiezers, scoort Trump 50 procent. Biden komt dan uit op 44 procent.

Vertrouwen

De kiezers hebben wat meer vertrouwen in Biden als het gaat om de gezondheidszorg en in Trump als het de economie betreft. Voor de peiling is aan de kiezers ook gevraagd in wie ze het meeste vertrouwen hebben voor de aanpak van de coronacrisis. Trump en Biden scoren op dit punt ongeveer even goed.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Trump geeft Democratische uitdagers een bijnaam – maar waarom?

Opvallend aan de peiling is dat slechts 24 procent van de aanhangers van Biden daadwerkelijk sterk enthousiast over hem is. Dat is het laagste percentage dat ooit is geregistreerd voor een democratische presidentskandidaat. Van de supporters van Trump is 53 procent sterk enthousiast.

Biden en Bernie Sanders willen beide de Democratische uitdager worden. In eerste instantie leek Sanders de strijd te gaan winnen, maar volgens de peiling is inmiddels Biden favoriet. 51 procent van de democraten geeft aan voor Biden te gaan, terwijl 42 procent voor Sanders kiest.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Football news:

Jack moet 80 miljoen pond waard zijn, gezien het bedrag van Maguire ' s transfer
Serie A wordt hervat op 20 juni. De Italiaanse beker HERSTART is gepland voor 13 en 17 juni
La Liga speelt 32 dagen achter elkaar (Ja!). Clubs worden beloofd een minimum van 72 uur tussen de wedstrijden, en spelers zijn al gewond
De Premier League publiceerde het formaat van het wedstrijdschema
Farfan voelt zich geweldig
Real Madrid-De duurste club in Europa, Manchester United-2nd, Barcelona-3rd (KPMG)
De Premier League kondigde de hervatting van het seizoen aan op 17 juni