Netherlands

PDC-baas Hearn heeft oplossing om verplichte quarantaine voor sporters te omzeilen

Darts

25 minuten geleden Aangepast: 6 seconden geleden

Barry Hearn Beeld © Getty Images

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

De sportwereld ligt vanwege het coronacrisis op haar gat en er lijkt geen einde aan te komen. Er zijn versoepelingen, maar reizigers naar de UK moeten bijvoorbeeld verplicht twee weken in quarantaine. PDC-baas Hearn hoopt die regel met een slim plan te omzeilen.

De verplichte quarantaine betekent dat iedere speler die op dit moment buiten het Verenigd Koninkrijk is, eerst twee weken geïsoleerd moet wachten voor hij daadwerkelijk het land in mag. Voor darters, die vaak maar een weekend naar Engeland moeten, is dat een onwerkbare situatie. Hearn hoopt met een plan de Britse regering te overtuigen geen quarantaine-regels toe te passen op sporters.

Plan

"Uiteraard heb ik iedere dag contact met de Britse regering en minister van sport en ik vertel ze mijn verhaal. Ik vraag ze om een uitzondering voor professionele sporters. Niet alleen darters, maar ook snookerspelers en Formule 1. De Formule 1 heeft al een uitzondering gekregen, dus ze zijn op de goede weg", aldus Hearn.

"Maar wat doen we als de sporters binnen zijn? We zullen de meest geavanceerde, plaatselijke methode ontwikkelen, zoals we het ook bij snooker hebben gedaan", gaat de PDC-baas verder. "We hebben daar een bubbel gecreëerd. Iedereen wordt voor binnenkomst getest en als je negatief bent, mag je naar binnen en niet meer naar buiten. Alles is 72 uur van te voren schoongemaakt en dus is het hele gebouw veilig. We hopen dat de regering inziet dat met deze maatregel geen quarantaine nodig is." 

ProTour

Deze oplossing zou met name voor de ProTour ideaal zijn. Hearn bevestigt dat vrijdag meer nieuws over de ProTour én de World Matchplay naar buiten wordt gebracht.

Football news:

Soljanke scoorde voor het eerst in 39 wedstrijden voor Bournemouth in de Premier League. In totaal heeft de forward 60 League games en 2 goals
Mensen zien niet hoe hard Tottenham werkt
Arteta is ongeveer 1:2 Tottenham Hotspur: een enorme impact. Ik ben teleurgesteld en ontevreden
Vardy scoorde zijn 23e goal in de Premier League en stond aan de top van de scorers. Hij heeft 4 doelpunten in 3 wedstrijden
Mourinho over de overwinning op Arsenal: we zijn gelukkig. Zelfs in de laatste minuten was alles onder controle
Zinedine Zidane: mensen praten altijd over Real Madrid, omdat dit de belangrijkste club in de geschiedenis is
Sane heeft het hoogste niveau nog niet bereikt. Hij moet voor het nationale team spelen, de Euro of het WK winnen