Netherlands

Pauze brexitonderhandelingen, 'niet voldaan aan voorwaarden voor deal'

De brexit-onderhandelingen tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk waarin onder meer een handelsakkoord zou worden besproken zijn opgeschort. De twee onderhandelaars, Michel Barnier voor de EU en David Frost voor het Verenigd Koninkrijk, zijn het niet eens geworden over de voorwaarden van een overeenkomst.

In een verklaring op Twitter zegt Barnier dat de verschillen op enkele cruciale punten nog te groot zijn en dat er daarom "een pauze" is ingelast.

Barnier en Frost gaan hun politieke bazen inlichten over de stand van de onderhandelingen, die deze week in Londen onder hoogspanning werden gevoerd. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen en de Britse premier Boris Johnson spreken elkaar vervolgens zaterdagmiddag over de stand van zaken.

De druk op de brexit-onderhandelingen neemt met de dag verder toe, omdat het Verenigd Koninkrijk in januari zonder nadere afspraken de EU verlaat als er geen deal ligt. Dat heeft ingrijpende gevolgen op alle gebieden voor de relatie tussen de Britten en de unie. Het betekent onder meer dat beide partijen terugvallen op handelsregels van de Wereldhandelsorganisatie WTO en er op veel producten importheffingen komen.

Als de onderhandelaars er wel in slagen een akkoord te bereiken is het ook heel kort dag doordat er dan nog allerlei stappen moeten worden gezet, zoals goedkeuring door het Europees Parlement.

Het Verenigd Koninkrijk is formeel in januari dit jaar uit de EU gestapt, maar dit was een overgangsjaar en de Britten moeten zich nog tot het het einde van het jaar houden aan EU-regels.

Football news:

Kepa gaf 8 doelpunten toe in 6 wedstrijden van het seizoen voor Chelsea
Musa kon voor het einde van het seizoen naar West Brom verhuizen. Medische controle-op woensdag (Daily Mail)
Fikayo Tomori: Maldini, de beste verdediger in de geschiedenis, belde me en ik wist dat ik wilde spelen in Milaan
Benitez zal niet terugkeren naar Chelsea als Lampard vertrekt en zal niet de leiding nemen over Newcastle totdat de verandering van eigenaar
Arthur scoorde voor Juventus voor de eerste keer. Hij speelt zijn 19e wedstrijd voor de club
Chelsea fans steunden Lampard met de wij geloven in Frank banner. Dan. Nu. Chelsea fans hebben altijd hoofdcoach Frank Lampard gesteund. In het stadion van de Londense club verscheen een spandoek wij geloven in Frank. Dan. Nu. Altijd
Real Madrid directeur Butragueno: iedereen weet wat Zidane voor ons betekent. Er doen geruchten de ronde als er geen overwinningen zijn. Directeur Emilio Butragueno van Real Madrid sprak over de hoofdcoach van het team Zinedine Zidane. Iedereen weet wat Zidane voor ons betekent. We willen dat hij zo snel mogelijk naar ons terugkeert (Zidane is geïnfecteerd met het coronavirus-CA. Showsport). Wij kennen de wetten van het voetbal, omdat wij hier al vele jaren werken. Als een team niet wint, zijn er reacties en geruchten van verschillende aard. We moeten verenigd blijven en werken zei Butragueno op Movistar+