Netherlands

Pauselijke butler achter 'Vatileaks' overleden (54)

Paolo Gabriele, de butler van paus Benedictus XVI, is op 54-jarige leeftijd overleden. Hij was al lang ziek. Gabriele werd bekend als de man achter het Vatileaks-schandaal. Hij lekte documenten van de paus naar de Italiaanse pers, waaronder persoonlijke brieven.

Als butler had Gabriele als een van de weinigen toegang tot de privévertrekken van de paus. Zo kon hij bij vertrouwelijke stukken, die hij doorspeelde aan een journalist. Die gebruikte de informatie voor een boek over Vaticaanse corruptie.

Uit de gelekte documenten zou blijken dat er een machtsstrijd aan de gang was in het Vaticaan en er gingen zelfs geruchten over een complot om de paus te doden.

Corruptie

Verder bleek uit de stukken dat hooggeplaatste geestelijken zich beklaagden over corruptie. Zo schreef aartsbisschop Vigano dat hij bij zijn aantreden in 2009 veel vriendjespolitiek en corruptie aantrof. Bevriende bedrijven zouden voor te veel geld diensten leveren aan het Vaticaan.

Gabriele werkte al een aantal jaren als butler voor Benedictus voordat hij begon met het lekken van documenten. In mei 2012 werd hij opgepakt door de politie van het Vaticaan, toen hij opnieuw vertrouwelijke stukken bij zich had.

Tegen de Vaticaanse rechtbank zei de betrapte butler dat hij met het lekken een einde wilde maken aan "het kwaad en de corruptie overal in de kerk". In oktober 2012 werd Gabriele veroordeeld tot anderhalf jaar celstraf.

Gratie

Nadat de ex-butler een paar weken in de kleine gevangenis van het Vaticaan had gezeten, kreeg hij in de kerstperiode gratie van de paus. Daarna mocht hij werken in een Romeins kinderziekenhuis dat eigendom is van het Vaticaan.

Na de veroordeling van Gabriele hield het lekken van Vaticaanse geheimen niet op. Dezelfde Italiaanse journalist die de gelekte stukken van de butler had gebruikt voor een boek, wist daarna opnieuw stapels documenten in handen te krijgen over groot financieel wanbeheer in het Vaticaan.

Football news:

Conte op 2-1 Met Milaan: voor het winnende doelpunt was het resultaat oneerlijk. Hun doelman is de beste speler van de wedstrijd. Trainer Antonio Conte sprak over de overwinning op AC Milan in de 1/4 finale van de Italiaanse beker (2:1). Dit is de tweede keer op rij dat we de halve finale hebben bereikt, de jongens verdienen respect voor de juiste houding van begin tot eind. Het was een moeilijke wedstrijd, Milan is een sterk team dat leidt in de Serie A, dus we moeten blij zijn dat we ze neergeslagen in de kwartfinales. We hadden de kans om het spel om te draaien in gelijke groepen. Ik denk dat Voor het winnende doel, het resultaat oneerlijk was. We hadden het initiatief, hun doelman was de beste speler van de wedstrijd. We moeten opnieuw over de trend denken als we veel creëren, maar de momenten niet beseffen. We moeten doelgericht zijn, we kunnen zo niet doorgaan, anders winnen we geen wedstrijden die we verdienen om te winnen. Zlatan en Lukaku vechten? Dit is een derby, geen wandeling in het park. Het is onvermijdelijk dat beide teams deze spanning voelden, dus we willen de overwinning opdragen aan de fans, vooral degenen die voor ons kwamen juichen in de teambus. We willen deze vreugde met hen delen
Arsenal deed alles goed, maar ze verloren. Wins geven vertrouwen
Wij hebben bewezen dat wij sterker zijn dan Milaan, Milaan is een sterk team, maar wij hebben bewezen dat wij op hun niveau staan. We hebben zelfs bewezen dat we sterker zijn. We hopen in dezelfde geest verder te gaan. Ruzie tussen Ibrahimovic en Lukaku? Het gebeurt op het veld. Zodra iedereen naar de kleedkamer gaat, verandert alles. We vechten voor de Scudetto. Ze zijn sterk, maar we willen iedereen verslaan zei Marella tegen RAI Sport
Ga je voodoo shit doen, jij kleine kontje. Ibrahimovic-Lukaku tijdens de bekerwedstrijd
De UEFA is niet van plan de Euro in twaalf steden op te geven. Andere opties zijn ongewenst
= = Interlandcarrière = = Eriksen scoorde voor het eerst in bijna zes maanden voor Inter in de wedstrijd tegen Milaan in de 97e minuut van een vrije trap.Inter - middenvelder Christian Eriksen scoorde het winnende doelpunt in de wedstrijd van de 1/4 finale van de Italiaanse beker met Milaan. Dit is het eerste doelpunt van de 28-jarige voor de Nerazzurri sinds 5 augustus 2020, toen Eriksen scoorde tegen Getafe in de Europa League (2-0). De statistieken van voetbalspelers zijn hier te vinden
De Premier League heeft zijn aanpak veranderd om offside te bepalen na Man City ' s Aston Villa goal. Nu in deze situatie zal worden vastgesteld uit het spel