Netherlands
This article was added by the user Jaxon Bailey. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Paus verklaart pater karmeliet Titus Brandsma heilig

Foto: ANP

Paus Franciscus heeft de Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma (1881-1942) zondagmorgen heilig verklaard. Dat gebeurde tijdens een ceremonie op het bomvolle Sint-Pietersplein. Bij het noemen van de naam van Brandsma als nieuwe heilige ging een gejuich op vanuit de groep Nederlanders die naar Rome reisde om de heiligverklaring mee te maken. Onder meer minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken), aartsbisschop Wim Eijk, rector magnificus Han van Krieken van de Nijmeegse Radboud Universiteit en burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen stonden op het plein in het Vaticaan.

De paus noemde Titus Brandsma als eerste nieuwe heilige in een groep van tien religieuzen die zondag heilig zijn verklaard. Brandsma was al sinds 1985 zalig. “Na langdurig onderzoek en veelvuldig overleg met de bisschoppen”, aldus de paus, is recent besloten dat hij heilig kon worden. Daarvoor was nodig dat deskundigen van het Vaticaan erkenden dat Brandsma een wonder had verricht. De Amerikaanse pater Michael Driscoll zou genezen zijn van onbehandelbare kanker door Brandsma aan te smeken. Driscoll was zelf zondag ook in Rome.

Na de canonisatie, zoals een heiligverklaring officieel heet, is wierook bij de relieken van de nieuwe heiligen geplaatst op een met bloemen versierde standaard op het bordes naast de zetel van de paus. Het reliek van de heilige Titus is een stukje van een pij die hij heeft gedragen.