Netherlands

Paus ontmoet Spaanse premier zónder mondkapje, ondanks reeks besmettingen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Deze week verscheen paus Franciscus met een mondkapje op, maar hij lijkt daar inmiddels weer van afgestapt. Vandaag ontving hij de Spaanse premier in het Vaticaan. Bij de ontmoeting droegen ze geen mondkapje en hielden ze geen afstand.

En dat is opmerkelijk: het Vaticaan had deze week te maken met een reeks besmettingen met Covid-19, Spanje is ook hard getroffen door het virus. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Opnieuw recordaantal besmettingen in Frankrijk

Toen de Spaanse premier Sanchez aankwam bij het Vaticaan droeg hij een mondmasker, maar tijdens de ontmoeting met de paus had hij dat afgedaan. Paus Franciscus was ook zonder masker te zien.

Zwitserse garde besmet

13 leden van de Zwitserse Garde, de bewakers van de paus, raakten deze week besmet met corona, net als een persoon die in een gastenverblijf van het Vaticaan verbleef.

Franciscus had gedurende de pandemie meerdere ontmoetingen met regeringsleiders, waarbij hij geen mondkapje droeg. Deze week droeg hij tijdens een gebedsdienst wel een masker.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Corona-aanpak Europa: Ieren zitten thuis, terwijl de Zweden een biertje bestellen

Spaanse regering bijeen

Ook het feit dat Sanchez zonder mondkapje verscheen, is opmerkelijk. De Spaanse regering kwam vanavond bijeen om te bespreken of de noodtoestand moet worden uitgeroepen en onder welke voorwaarden. De maatregel maakt het voor zeventien Spaanse regio's mogelijk om strengere beperkingen op te leggen, zoals een uitgaansverbod om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Spanje was afgelopen week het zesde land ter wereld en het eerste in de EU dat een miljoen besmettingen meldde. Sánchez zei op televisie dat het er vermoedelijk wel 3 miljoen zijn.

Coronahaard vlak over de grens: ziekenhuizen Luik in nood

Het Belgische Luik lijkt de nieuwe coronahoofdstad van Europa te worden. Artsen smeken om hulp, ze kunnen de toestroom aan patiënten niet aan.

Football news:

Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno