Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Paul Witteman wint prestigieuze Ere Zilveren Nipkowschijf voor hele oeuvre

De Ere Zilveren Nipkowschijf gaat dit jaar naar programmamaker, journalist en presentator Paul Witteman. De jury heeft dat besloten vanwege zijn gehele oeuvre, dat bovendien "een gouden randje" heeft. De 75-jarige Witteman nam zondag afscheid van zijn tv-programma Podium Witteman.

In 1998 ontving Witteman de 'reguliere' Zilveren Nipkowschijf. In het juryrapport van toen stond: "Paul Witteman zal de televisiegeschiedenis ingaan als een programmamaker die in de jaren negentig als geen ander zijn stempel heeft gedrukt op de informatieve sector. Hij was en is niet alleen een voortreffelijk presentator, maar ook een intelligent interviewer, die zich met schijnbaar groot gemak op de moeilijkste gebieden begeeft."

'Podium Witteman is een van de geliefdste muziekprogramma's'

De jury van dit jaar stelt vast dat de reputatie van Witteman nog steeds staat en nu zelfs is verbreed door "zijn prestatie om met Podium Witteman een van de geliefdste muziekprogramma's van de Nederlandse omroep te hebben gebouwd. Een oeuvre dat een Ere Zilveren Nipkowschijf verdient, met een gouden randje".

De Ere Zilveren Nipkowschijf wordt op 16 juni uitgereikt tijdens de zestigjarige jubileumeditie van het evenement. De prijs ging vorig jaar naar Het Sinterklaasjournaal van de NTR. Matthijs van Nieuwkerk, Jeroen Pauw, André van Duin, Sonja Barend en het VPRO-programma Zomergasten behoren tot de eerdere winnaars van de prijs.

This is The Voice van BOOS, Het jaar van Fortuyn en Mijn vader de gelukszoeker kanshebbers Zilveren Nipkowschijf

This is The Voice van het online BNNVARA-programma BOOS met Tim Hofman maakt dit jaar kans op de Zilveren Nipkowschijf. Ook de AVROTROS-dramaserie Het jaar van Fortuyn en de VPRO-documentaire Mijn vader de gelukszoeker van Nadia Moussaid zijn in de race voor de oudste televisieprijs van Nederland.

De Zilveren Nipkowschijf is bestemd voor het beste tv-programma of de beste tv-maker, dat is uitgezonden tussen 1 mei en 30 april voorafgaand aan de uitreiking. Vorig jaar ging de prijs naar het actualiteitenprogramma Nieuwsuur (NOS/ NTR).