Netherlands

Partijbestuur: Baudet ook weg als partijvoorzitter, Jansen van de lijst

FVD Het partijbestuur van Forum Voor Democratie stelt dat Thierry Baudet is teruggetreden als partijvoorzitter.

Thierry Baudet legt naast het lijsttrekkerschap ook het voorzitterschap van zijn partij neer. Dat stelt het bestuur van Forum voor Democratie dinsdag in een schriftelijke verklaring. Freek Jansen, de voorzitter van de jongerentak die een centrale rol speelt in de crisis binnen de partij, heeft volgens het bestuur zijn plek op de kieslijst beschikbaar gesteld. Baudet heeft zijn terugtreden bevestigd.

Vicevoorzitter Lennart van der Linden neemt het voorzitterschap voorlopig over. „De komende tijd wordt gewerkt aan een goede en zorgvuldige transitie,” schrijft het bestuur. Ook wordt de jongerenafdeling van de partij niet langer erkend als „officiële neveninstelling van FVD”. De JFVD staat daarmee „officieel op afstand”.

Maandag trad Baudet terug als lijsttrekker voor FVD. Aanleiding was de onrust over de jongerentak van de partij, die afgelopen week in opspraak kwam vanwege extreem-rechtse uitspraken door FVD-jongeren op WhatsApp en sociale media. Baudet blijft wel in de Tweede Kamer tot aan de verkiezingen in maart.

Football news:

Nepomnyasjchy tegen het verminderen van de RPL tot 12 clubs: Rusland is niet bereid om een groot aantal fans op te offeren
Wolverhampton loan Willian Jose van Sociedad met een uitkoopoptie. Real Sociedad forward Jose Willian is dicht bij een verhuizing naar Wolverhampton. De Engelse club heeft ermee ingestemd de 29-jarige Braziliaan tot het einde van het seizoen te leasen met het recht om uit te kopen. Willian zal pas volgende week in Wolverhampton aankomen, omdat hij nog geen werkvergunning in Engeland heeft gekregen vanwege de nieuwe Brexit-voorschriften. Wolven zien de spits als vervanging voor de gewonde Raul Jimenez. Eerder berichtte men belangstelling voor Willian uit Letico. In 13 wedstrijden van het seizoen scoorde de speler 3 goals en maakte 1 assist. Meer informatie over de statistieken vindt u hier
AC Milan is dicht bij het lenen van Tomori aan Chelsea met een 20+ miljoen euro buy-out optie
Spartak over fans veroordeeld voor het vechten op Euro 2016: Fedun persoonlijk hielp hen financieel
Lewandowski verbeterde het Bundesliga record door 22 goals te scoren in de eerste ronde
Flick on Bayern: ons doel is om op de top te blijven
Doelman Alcoyano heeft 10 redes in de wedstrijd tegen Real Madrid. Het meest in het seizoen onder de rivalen van Madrid