Netherlands

Parijs verwacht stevige gesprekken over toekomst Air France-KLM

De toekomst van luchtvaartcombinatie Air France-KLM wordt komende tijd danig op de proef gestel. Nederland en Frankrijk buigen zich als grootste aandeelhouders over extra steun om de maatschappij door de crisis te helpen. De Franse minister van Vervoer Jean-Baptiste Djebbari verwacht stevige gesprekken.

De besprekingen zullen fundamentele vragen oproepen over de structuur van het luchtvaartconcern dat wordt gesteund door twee landen, zei Djebbari. De regeringen hebben eerder dit jaar 10,4 miljard euro steun toegezegd om de luchtvaartmaatschappij overeind te houden. Waarschijnlijk is meer geld nodig om het voortbestaan van Air France-KLM te garanderen. Djebbari zet hardop vraagtekens bij de eerlijke verdeling van de lasten en de lusten.

De coronacrisis heeft de toch al wankele relatie tussen de twee grootste aandeelhouders van Air France-KLM nog meer onder druk gezet. Door de ineenstorting van het luchtverkeer en de daaruit voortvloeiende verliezen bij de luchtvaartmaatschappij moeten Frankrijk en Nederland op zoek naar een manier om samen te werken aan een mogelijke kapitaalinjectie.

In februari 2019 kwam de Nederlandse regering met de verrassende besluit dat zij in het geheim een belang van 14 procent in Air France-KLM had vergaard. Dat belang was gelijk aan het belang van Frankrijk in het concern. Doel was onder meer om de toekomst van KLM en thuisbasis Schiphol te garanderen. De investering zorgde voor gefronste wenkbrauwen in Parijs.

Volgens topman Ben Smith van Air France-KLM lopen er gesprekken met Parijs en Den Haag over verdere steun. Het huidige steunpakket is naar verwachting net aan genoeg om het een jaar uit te zingen. De luchtvaartcombinatie, die vrijdag de boeken opent, waarschuwde al voor verdere verliezen in de tweede jaarhelft van 2020.

Volgens Djebbari moet in de onderhandelingen goed gekeken worden naar de rol van de staten en de kapitaalbehoefte binnen de nieuwe strategie. Ook over voorwaarden voor de steun. „De steun van de Franse staat voor de luchtvaartmaatschappij zal niet afnemen, zelfs niet als het herstel van de luchtvaart slechts geleidelijk komt”, zei Djebbari.

Zijn collega Bruno Le Maire beloofde eerder het voortbestaan van Air France te garanderen. De Nederlandse minister van Financiën Wopke Hoekstra noemde het niet vanzelfsprekend dat de luchtvaartmaatschappij de crisis overleefd. Nederland deed er ook langer over om tot een akkoord te komen over een steunpakket van 3,4 miljard euro. De vraag die rest is hoeveel extra steun er nodig is en of Nederland daaraan zal meedoen.

Football news:

Van Dijk-beste centrale verdediger van 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is een topspeler in termen van mentaliteit. Hij heeft elk jaar een nieuw doel.Voormalig Juventus hoofdcoach Massimiliano Allegri deelde zijn mening over striker Cristiano Ronaldo. Ik had veel sterke spelers, sterk qua mentaliteit. Bijvoorbeeld verdedigers Chiellini en Nesta, middenvelders Gattuso en Seedorf en forwards Ibrahimovic en Ronaldo. Ronaldo is qua mentaliteit een topspeler. In dit opzicht is het anders dan de andere. Hij won vijf gouden ballen, vijf overwinningen in de Champions League, één won de Euro Met Portugal. Het is moeilijk, en hij draagt altijd bij. Elk jaar heeft hij een nieuw doel zei Allegri
Borussia Dortmund presenteerde een collectie met Spongebob als onderdeel van een deal met Nickelodeon
Woodward zei dat het team veel werk te doen heeft om trofeeën te winnen. Wij begrijpen dat er nog veel werk aan de winkel is om de stabiliteit te bereiken die nodig is om trofeeën te winnen. In April heb ik gezegd dat we ons blijven inzetten voor versterking van het team, maar we zijn gedisciplineerd in de uitgaven tijdens de pandemie. Ik denk dat wij dit hebben bereikt dankzij de versterkingen die wij in de zomer hebben gemaakt. Onze totale netto-uitgaven sinds de zomer van 2019 zijn meer dan 200 miljoen euro - meer dan enige andere grote Europese club in deze periode. Wij zullen Ole blijven steunen met een geplande langetermijnaanpak voor werving die gericht is op de Zomertransportramen, aldus Woodward
Neuer-best goalie in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool is geïnteresseerd in de 21-jarige Leipzig verdediger Konate.Liverpool is vastbesloten om zijn defensieve lijn te versterken. Volgens Bild-journalist Christian Falk zijn Merseysiders geïnteresseerd in de verdediger van RB Leipzig Ibrahima Kenate. De Rods hebben ook een belang in DAIO Upamecano, die door Leipzig wordt gewaardeerd op 40 miljoen euro. De 21-jarige Konate, wiens contract afloopt in 2023, heeft vier wedstrijden gespeeld in de Bundesliga. De statistieken van de Fransman zijn er
Ik wacht op Golovin. Maar misschien is het beter om nog een week of twee te wachten Monaco manager Niko Kovac heeft gesproken over de terugkeer van middenvelder Alexander Golovin na een blessure. Wanneer denk je dat Alexander Golovin terug zal keren naar het veld? Alexander is op de goede weg. Ik sprak onlangs met de medische staf en ze adviseerden me hem niet terug te jagen omdat de verwonding ernstiger was dan aanvankelijk dacht. Hoe dan ook, ik wacht op hem omdat hij een geweldige speler is. Maar we hebben tot nu toe goede resultaten, dus het is misschien beter om nog een week of twee te wachten om het risico te vermijden zei de coach