Netherlands

Pandajong Ouwehands Dierenpark draagt voortaan de naam: Fan Xing

Fan Xing is de naam van de pasgeboren pandajong. Het diertje kwam 1 mei dit jaar ter wereld in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Maar het dier had nog geen naam. Van over de hele wereld konden fans stemmen op hun favoriete naam. Dat deden ze massaal, er is door ruim 22.000 mensen gestemd.

In China is een traditie dat de naam na 100 dagen toegewezen wordt aan het jong en vandaag was het dan zover. Drie weken lang kon er gestemd worden op vijf Chinese namen: He Kang, Fan Xing, Dan Qing en Xing. De namen zijn genderneutraal en kunnen dus zowel aan een jongen of meisje gegeven worden.

De naam betekent sterrenhemel in het Chinees. Dat is een verwijzing naar het schilderij Sterrennacht van Vincent van Gogh, in China de bekendste Nederlandse schilder. Fan staat voor Fan Gao (Van Gogh) en Xing betekent ster.

Lees ook: Babyreuzenpanda gegroeid: goedgevulde buik en relatief lange staart

Eerste glimp

Het is nog altijd niet bekend of het een jongen of meisje is. Moeder Wu Hen en het jong verblijven nog in het kraamhol. Pas eind oktober komen ze beide eruit en dan pas kan het geslacht worden vastgesteld.

Lees ook: Pandajong is vanaf het najaar te zien in Ouwehands Dierenpark

De panda ligt nog in het speciale kraamhok en kan nog niet lopen. De verzorgers van het pandajong laten het dier en moeder Wu Wen met rust totdat de kleine panda zelf uit het kraamhok komt. Het publiek kan het dier naar verwachting in oktober voor het eerst in het echt zien. De jonge reuzenpanda blijft ongeveer vier jaar bij zijn moeder en gaat dan naar de pandaopvang in China.

Vader Xing Ya heeft zijn eigen afdeling in het pandaverblijf. Panda’s leven solitair. Het mannetje en vrouwtje zijn alleen bij elkaar geweest toen Wu Wen begin dit jaar enkele dagen vruchtbaar was. De vrouwtjespanda krijgt volgens de dierentuin nu een paar jaar rust voordat er een nieuwe bevruchtingspoging wordt gedaan.

Fokprogramma

De reuzenpanda’s Wu Wen en Xing Ya, de vader van het jong, kwamen in 2017 aan in Nederland. Ze zijn voor vijftien jaar uitgeleend aan Ouwehands door het pandafokcentrum in China. Het pandajong moet naar China als het drie tot vier jaar oud is.

Football news:

Jovic wil terug naar Eintracht Frankfurt. Hij houdt niet van Zidane ' s houding.Real Madrid spits Luka Jovic is klaar om het team te verlaten. De Servische speler houdt niet van de houding van hoofdcoach Zinedine Zidane. Hij is teleurgesteld over de situatie in Madrid. Daarom wil Jovic terugkeren naar Eintracht, waar Real Madrid hem in de zomer van 2019 voor 60 miljoen euro kocht. (') Gedetailleerde statistieken van de 22-jarige voorwaarts zijn hier te vinden
Manchester United heeft 4-5 spelers nodig en slechts één is overgenomen. Er zijn geen excuses voor deze voormalige Manchester United verdediger Gary Neville heeft gesproken over de transfercampagne van mancunians. Door wat er de afgelopen acht jaar is gebeurd, heeft de club het vertrouwen verloren en probeert nu de andere kant op te gaan en te zeggen: we kunnen nu niet te veel betalen. Liverpool koopt spelers voor 40 miljoen pond, 25 miljoen. Andere clubs zijn het maken van overnames, Werner is goedkoop [Chelsea] in vergelijking met andere prijzen voor voetbalspelers. Manchester United lijkt altijd te veel te moeten betalen, het management vindt het niet leuk. Het probleem is dat ze een manier moeten vinden om deals te sluiten, en ze kunnen ze niet effectief doen. In feite is er geen excuus voor de club niet het maken van transfers voor het begin van het seizoen. De club heeft vier of vijf spelers nodig, en ze hebben er maar één [middenvelder Donny van de Beek]... Ik weet dat Liverpool zijn doel pas in de laatste paar dagen heeft bereikt, maar er is een gevoel dat ze alles onder controle hebben. De Manchester United kreeg het geld. Als ze 90 tot 100 miljoen pond kunnen uitgeven aan Sancho, dan hebben ze geld voor transfers. Wat ze niet hebben is een gevestigde clubstructuur. Ik begrijp niet hoe beslissingen daar genomen worden. Dit is het probleem van Manchester United, zij hebben geen macht op de transfermarkt. De mensen zullen die woorden niet leuk vinden. Maar ze moeten het horen, omdat ze hun werk niet doen zei Neville. Manchester United heeft geen plannen om een centrale verdediger te kopen in dit transfervenster
Suarez ontving van tevoren vragen over het Italiaanse paspoort examen. Er is een onderzoek aan de gang
Atletico Madrid annuleerde een ochtend training sessie, omdat ze niet de resultaten van testen voor coronavirus
Neymar werd de verdediger van Marseille Sakai strange Chinese. Hij is Japans (Cope)
Morata gaat naar Juve, Suarez gaat bijna naar Attico. De topclubs zijn begonnen met de transfer carousel forwards
Mail.Ru De Groep kocht de rechten op La Liga en Serie A. Wedstrijden zullen worden getoond in Odnoklassniki en Vkontakte