Netherlands

Pakketbezorger rijdt weg in ambulance die zijn route blokkeert

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een pakketbezorger in de Belgische gemeente Zoersel vond vanmorgen dat zijn werk meer haast had dan dat van het ambulancepersoneel dat hij op zijn weg trof. Toen een ambulance in de straat zijn route blokkeerde, weigerde hij te wachten tot de verpleegkundigen klaar waren, meldt de Vlaamse krant HLN.

De bezorger stapte in de lege ambulance, reed weg en parkeerde die een stuk verderop zodat hij zelf weer verder kon, schrijft de krant. Op dat moment waren de twee ambulanceverpleegkundigen bezig een bloembak te verplaatsen, zodat ze de ambulance op de oprit van het huis konden parkeren.

Waarschuwing van de politie

Ze zagen opeens hun ziekenwagen wegrijden en renden erachteraan. Ze hielden de bezorger tegen en belden de politie. Die liet de man wegkomen met een waarschuwing, omdat het 'niet echt een dringende interventie was' en er bovendien 'niets beschadigd was'.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Drukte bij PostNL onverminderd groot, pakketbezorgers trekken aan de bel

De ambulancedienst reageert minder laconiek en spreekt van een dwaze actie, waardoor de hulpverlening in gevaar is gekomen. De werkgever van de pakketbezorger heeft de zaak in onderzoek.   

Football news:

Guardiola wil Atalanta verdediger Gozens in de zomer in de stad zien. De club is klaar om Zinchenko (TMW)
Sulser en de Show zal niet worden gestraft voor de woorden van de jury na de wedstrijd tegen Chelsea
David De Gea: Manchester United moet clubs als Chelsea verslaan om trofeeën te winnen
In de atletiek richtten ze een ska-punkband op (de coach is een fan). De voetbal charts zijn al zo druk-we herinneren ons andere spelers-muzikanten
Barcelona is klaar om Griezmann te verkopen voor 60 miljoen euro, maar kan geen kopers vinden (Ok Diario)
Tottenham zal spelen de 1e wedstrijd met Dynamo in Londen, de tweede-in Zagreb
Alaba heeft gesprekken gevoerd met Al-Khelaifi. PSG is klaar om hem te garanderen een plaats in het midden van het middenveld, Real Madrid is niet