Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Paar mooie dagen op komst: 'We kunnen lekker wat vitamine D opnemen!'

Na de regen van vorige week kunnen we begin deze week genieten van een paar mooie, zonnige dagen. "We kunnen lekker wat vitamine D opnemen", vertelde Roosmarijn Knol van Weerplaza maandagochtend in het radioprogramma 'WAKKER!' op Omroep Brabant.

Overdag komt de temperatuur deze maandag en de komende dagen uit op 5 of 6 graden, met flink wat zonneschijn. "Maar in de nachten is het helder, staat er weinig wind en dan kan het een paar graden vriezen."

"Een zuidwesten wind doet de temperatuur wat verder oplopen."

Vooral de nacht van dinsdag op woensdag belooft een koude te worden, vertelde Roosmarijn. "Met misschien matige vorst, een temperatuur onder -5 graden. Dan kan er ook wat nevel en mist ontstaan, maar in de ochtend verdwijnt die al snel en gaat de zon volop schijnen."

In het tweede deel van de week verandert het weer ietwat. "Volgens de weerkaarten gaan we dan een iets meer zuidwesten wind krijgen. Dat gaat de temperatuur wat verder doen oplopen en dan komen er ook meer wolkenvelden dichterbij. Dan gaat de zon het wat moeilijker krijgen en dan gaat de vorst in de nacht waarschijnlijk ook verdwijnen."