Netherlands

‘Overwegend rustig in Brabant, op wat groepen jongeren na’

Politieagenten en handhavers hebben dit weekeinde in Noord-Brabant weinig hoeven optreden. „Het is overwegend rustig. Her en der wordt nog wel gewaarschuwd, maar bijna iedereen houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM”, meldt een woordvoerder namens de gezamenlijke veiligheidsregio’s in die provincie.

Het Veiligheidsberaad, dat bestaat uit de voorzitters van de 25 veiligheidsregio’s, besloot eerder deze week dat het groepsvormingsverbod nu overal van toepassing is. Aanvankelijk gold het verbod alleen voor specifieke plekken.

Vooral voor jongeren is het moeilijk om zich nog heel strak aan die regel te houden, merken de veiligheidsregio’s in Noord-Brabant. „Maar we hebben goed in beeld waar de potentiële ‘hotspots’ zijn, zowel buiten op straat als binnen op andere plekken”, aldus de woordvoerder.

Ook in de meeste andere veiligheidsregio’s zijn geen hele grote incidenten gemeld, al is een totaalbeeld zondagmiddag nog niet te geven.

Football news:

Zinchenko over Guardiola: voetbalgenie moet er zo uitzien
Tottenham is de gastheer van Manchester United op 19 juni, terwijl Liverpool Everton speelt op 21 juni. APL zenders hebben een akkoord bereikt over de data en tijden van de wedstrijden van het Engels kampioenschap
Bruno Fernandes: ik huilde toen ze me vertelden dat er een kans was om naar Manchester United te gaan
Lovren op Liverpool spelers op de knie: wat er in de VS is gebeurd is onaanvaardbaar. We zijn allemaal gelijk, en ik wilde deze gedachte delen
De definitieve beslissing over Werner ' s overplaatsing naar Chelsea wordt volgende week genomen
Mourinho wil Zouma bij Tottenham tekenen
Manchester United zal een verbeterd contract aanbieden aan de verdediger William. Hij verdient 4000 pond per week