Netherlands

‘Overheid kan girale betaling soms verplichten’

Het aanvaarden van contant geld is in de eurozone verplicht. Maar als er een goede reden is van algemeen belang dan mag de overheid in bepaalde gevallen girale betaling opleggen, vindt de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie in een zaak rond omroepbijdrages in Duitsland.

Twee Duitse burgers wilden hun kijk- en luistergeld aan de Hessischer Rundfunk voldoen in contant geld. Dit werd geweigerd door deze openbare omroep, zich beroepend op zijn betalingsvoorwaarden. De zaak kwam terecht bij een Duitse rechtbank die het Hof om raad vraagt. Dat moet nog een definitief oordeel vellen. Het advies van de advocaat-generaal wordt niet altijd gevolgd.

Volgens de hoge adviseur kunnen de lidstaten wettelijke uitzonderingen vastleggen voor de overheid of bedrijven om bankbiljetten in het algemeen belang te moeten accepteren bij betalingen, maar die uitzonderingen moeten evenredig zijn.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi