Netherlands

Ouders zijn lakse regels zat – eisen strengere coronaregels voor scholen via rechter

Stichting Protect Everybody, heeft vandaag een kort geding ingediend om strengere coronamaatregelen in te voeren op Nederlandse scholen. De stichting, een initiatief van bezorgde ouders en leraren, vindt dat de huidige regelgeving gebaseerd is op achterhaalde wetenschappelijke inzichten. Bovendien vinden ze dat in deze crisistijden de leerplicht moet worden opgeschort. 


De stichting is in het leven geroepen om de samenleving veiliger te maken gedurende deze coronacrisis. Zij maken zich zorgen om de gekozen maatregelen van het kabinet, want zo stellen zij, de maatregelen moeten worden verzwaard.

De Staat houdt te weinig rekening met het hoge aantal besmettingen onder kinderen en zou ook nieuwe wetenschappelijke inzichten niet meenemen in het beleid. Zo zou het beleid nog steeds gemaakt zijn op het idee dat kinderen nauwelijks een rol spelen bij de verspreiding van het virus.

“De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert dat leerlingen op scholen ten minste een meter afstand van elkaar moeten houden en als dat niet lukt dat kinderen boven de twaalf jaar een mondmasker moeten dragen in de klas.”

De stichting gaat zelf zo ver door te roepen dat ouders zelf mogen beslissen of hun kind nog naar school gaat of niet. Dat betekent dat de stichting wil dat de leerplicht tijdelijk wordt opgeschort zodat verzuim niet direct wordt bestraft.

“Er zijn ouders die de risico’s onverantwoord groot vinden. Een aantal ouders is echt bang, voor hen wegen de gezondheidsrisico’s zwaarder dan het belang van hun kind om naar school te kunnen gaan. Maar als ouders hun kind thuishouden wordt gedreigd met een boete van meer dan 4000 euro en een strafblad of de inschakeling van jeugdzorg.”

Football news:

De presidentsverkiezingen van Barca zullen niet plaatsvinden op 24 januari vanwege de restricties tegen het coronavirus.De presidentsverkiezingen van Barcelona zullen niet plaatsvinden op 24 januari zoals oorspronkelijk gepland. De Catalaanse regering deelde de club mee dat vanwege de huidige anti-coronavirus beperkingen, een aanzienlijk aantal potentiële stemgerechtigde deelnemers niet zal kunnen deelnemen aan de verkiezingen. Barcelona vroeg toestemming om per post te stemmen, maar zelfs als de autoriteiten van de regio ermee instemmen, zal deze maatregel wijzigingen in de wetgeving vereisen, wat tijd zal vergen. Op vrijdag 15 januari zullen de verkiezingscampagnes van de kandidaten beginnen. Het waren Joan Laporta (9625 bevestigde handtekeningen voor hem), Victor Font (4431 handtekeningen) en Tony Freisha (2634 handtekeningen)
Zlatan op Covid: ik probeerde thuis te trainen, maar voelde me meteen moe
Bayern is geïnteresseerd in Militao als vervanging voor Alaba. De Braziliaanse voetbalbond heeft dit seizoen 3 wedstrijden voor Real Madrid gespeeld. Real Madrid verdediger Eder Militao kan zijn carrière in de Bundesliga voortzetten. Volgens het doel overweegt Bayern een speler te tekenen die slechts de vierde keuze is van de hoofdcoach van de cream Zinedine Zidane na verdedigers Sergio Ramos, Raphael Varane en Nacho. Er zij op gewezen dat München belangstelling heeft getoond voor Militao vanwege het zomer vertrek van David Alaba als vrije agent. Er werd gemeld dat de Oostenrijker naar Real Madrid wil verhuizen
Fiorentina is geïnteresseerd in Odriosola. De verdediger van Real Madrid speelde 1 wedstrijd in het seizoen
Pavlyuchenko op Tottenham: in het begin was mijn Engels nul. Toen ik een biertje dronk, had ik goed Engels, Spaans en Portugees ( ' ) voormalig Tottenham striker Roman Pavlyuchenko vertelde over hoe hij Engels studeerde tijdens zijn optredens in de Londense club. In Tottenham waren er geen vertalers: zoals je wilt, dus begrijp het.Maar ik had het wel gedaan: Ik vroeg het voor het eerst, omdat mijn Engels in die tijd nul was. Maar ik moest ergens heen rennen en me op een of andere manier openstellen. Om de taal te leren, nam ik een leraar en van maandag tot vrijdag gedurende zes maanden studeerde ik twee uur met hem. Een Engelsman die geen Russisch sprak kwam naar ons huis: we praatten, schreven, hij liet me taken na die ik ' s avonds deed, en de volgende dag vertelde hij me nieuwe onderwerpen. Meer nadruk was op voetbal, en ik herinnerde me dat de far post is ver post, en de nabije post is in de buurt van post
Dean Smith is de beste coach van de Premier League in December. Aston Villa scoorde 11 punten in 5 wedstrijden en Aston Villa coach Dean Smith werd in December uitgeroepen tot beste speler in de Premier League. Aan het einde van de maand scoorde Birmingham 11 punten in 5 wedstrijden. Carlo Ancelotti (Everton, 13 punten in 5 wedstrijden), Sean Dyche (Burnley, 11 punten in 6 wedstrijden) en Ole Gunnar Solskjaer (Manchester United, 14 punten in 6 wedstrijden) vorderden ook de prijs. In November werd Tottenham coach Jose Mourinho de beste
Jamie Carragher: Manchester United ' s overwinning op Anfield shocks the Premier League. Liverpool moet ze op hun plaats zetten. De voormalige Liverpool verdediger Jamie Carragher heeft zich uitgesproken voor de Premier League Ronde 19 clash met Manchester United. Ik denk dat dit spel belangrijker is voor Liverpool (dan voor Manchester United). Ze hebben meer last. Als Manchester United een uitvalsresultaat bereikt, dan zal men geloven dat zij het kampioenschap kunnen winnen. Mensen denken dat Man United de tafel kan laten vallen en Liverpool heeft nog steeds het voordeel, maar als Mancunians winnen op Anfield, zal het de Premier League schokken. Dit is een wedstrijd waar Liverpool moet laten zien dat ze kampioenen zijn. Liverpool moet een resultaat bereiken en een wedstrijd laten zien die Manchester United in hun plaats zal zetten, zei Carragher. Liverpool zal zondag 17 januari Manchester United hosten