Actrice Gabourey Sidibe, die een Oscar-nominatie kreeg voor haar rol in de film Precious, werkt aan haar regiedebuut. Ze maakt een psychologische thriller, schrijft Deadline.

Opnamen voor de film, genaamd Pale Horse, moeten in het najaar beginnen. Het verhaal gaat over Naia, een Afro-Amerikaanse auteur die de aandoening MS heeft. Wanneer Naia een man huisvest die uit de gevangenis ontsnapt is met haar broer, komt ze in een lastige situatie terecht.

Pale Horse is gebaseerd op een boek van Chris Courtney Martin en wordt geproduceerd door Effie T. Brown (Dear White People) and Wellington Love voor Gamechanger Films. Die productiemaatschappij maakt zich sterk voor projecten voor en door vrouwen, mensen van kleur, de lhbti-gemeenschap en mensen met een aandoening.

"Naia is een badass", zegt de 38-jarige Sidibe in een reactie. "Het is tijd voor entertainende verhalen waarin diversiteit wordt geboden op het gebied van verhalen vertellen, personages en filmmakers."

Sidibe was naast Precious onder meer te zien in de films Antebellum en Come as You Are. Daarnaast speelde ze in series als American Horror Story en Difficult People.