Netherlands

Organist geeft concert voor één persoon in Eusebius Arnhem

De Arnhemse stadsorganist Johan Luijmes geeft in de maand november iedere donderdag in de Eusebiuskerk gratis concerten voor één persoon.

Het is de derde keer dat Luijmes dergelijke privéconcerten organiseert. Ditmaal verzorgt hij elke donderdag tussen 17.00 en 21.00 uur negen bespelingen. Ieder halfuur mag iemand anders alleen of met maximaal vier personen plaatsnemen in de verder lege Eusebiuskerk. Luijmes speelt vervolgens muziek van Bach en het stuk ”Spiegel im Spiegel” van de Estse componist Arvo Pärt. „Ik heb meditatieve muziek uitgezocht die de verstilde sfeer van één bezoeker in de hele grote kerk versterkt”, aldus de organist in het bericht op de website van de kerk.

In De Gelderlander zegt Luijmes dat het idee is ingegeven door de coronacrisis. „De cultuursector is erg getroffen. In schouwburg en concertzaal wordt nog maar een fractie van het potentiële aantal bezoekers toegelaten. Daar wordt natuurlijk erg over geklaagd, maar ik dacht: laten we van dit nadeel dan eens een voordeel maken. Een exclusief concert voor één persoon. Zodat je als bezoeker door de afwezigheid van anderen juist een heel bijzondere ervaring hebt.”

Meer informatie: eusebius.nl

Football news:

Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League
Manchester City heeft een tienjarenplan voor Messi voorbereid. Na zijn carrière willen ze hem ambassadeur maken voor de club (The Times). Manchester City werkt aan de ondertekening van de Barcelona striker Lionel Messi. Volgens de Times heeft de Engelse club een tienjarenplan voor Argentinië ontwikkeld. Hij zal worden aangeboden om te spelen voor Manchester City en dan spelen voor een van de negen clubs in de City Football Group. Deze omvatten met name new York city (vs), Yokohama (Japan) en Melbourne city (Australië)