Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oranje-afvallers Hartman en Frimpong naar Jong Oranje voor oefenduels

Door onze sportredactie

Quilindschy Hartman, Jeremie Frimpong, Ryan Gravenberch en Kjell Scherpen zijn vrijdag door bondscoach Erwin van de Looi opgenomen voor de selectie van Jong Oranje voor oefenduels met Noorwegen en Tsjechië. Het viertal viel eerder op de dag af voor het grote Oranje.

Hartman, Frimpong, Gravenberch en Scherpen behoorden eerder tot de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman, maar overleefden de laatste schifting niet. Voor Feyenoorder Hartman is het zijn eerste keer bij Jong Oranje.

Voor Bayer Leverkusen-verdediger Frimpong, Bayern München-middenvelder Ryan Gravenberch en Vitesse-doelman Scherpen is Jong Oranje wel bekend terrein.

Voor Frimpong en Gravenberch is Jong Oranje een stapje terug. Frimpong was afgelopen winter met het grote Oranje mee naar het WK in Qatar, maar speelde daar geen minuut. Gravenberch heeft elf interlands in het Nederlands elftal op zijn naam staan.

Jong Oranje speelt in maart twee oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens Noorwegen en Tsjechië. Op 25 maart wordt er om 18.00 uur afgetrapt tegen Noorwegen en op 27 maart is sjechië de tegenstander. De oefenduels staan in het teken van de voorbereiding op het EK, dat in de zomer plaatsvindt.

Op het EK treft Jong Oranje Portugal, België en Georgië in de groepsfase. Het toernooi wordt van 21 juni tot 8 juli 2023 gehouden.

Selectie Jong Oranje

  • Keepers: Jay Gorter (Aberdeen FC), Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Kjell Scherpen (Vitesse)
  • Verdedigers: Devyne Rensch (Ajax), Mitchel Bakker (Bayer 04 Leverkusen), Jeremie Frimpong (Bayer 04 Leverkusen) ,Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion), Ian Maatsen (Burnley FC), Bjorn Meijer (Club Brugge), Mees Hilgers (FC Twente), Quilindschy Hartman (Feyenoord), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Micky van de Ven (VFL Wolfsburg)
  • Middenvelders: Sven Mijnans (AZ), Wouter Burger (FC Basel), Ryan Gravenberch (FC Bayern München), Ludovit Reis (Hamburger SV), Jurgen Ekkelenkamp (Royal Antwerp FC), Daniël van Kaam (SC Cambuur)
  • Aanvallers: Joshua Zirkzee (Bologna FC), Crysencio Summerville (Leeds United FC), Elayis Tavsan (NEC), Thijs Dallinga (Toulouse FC)