Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oranje-afvaller Frimpong bedankt voor EK met Jong Oranje: 'Erg jammer'

Door onze sportredactie

Jeremie Frimpong doet met Jong Oranje niet mee aan het EK van komende zomer in Georgië en Roemenië. De rechtsachter van Bayer Leverkusen heeft bedankt voor een uitverkiezing nadat hij bij het Nederlands elftal was afgevallen voor de finaleronde van de Nations League.

"Voor ons is dit natuurlijk erg jammer", zegt bondscoach Erwin van de Looi over de opvallende afwezigheid van Frimpong. "Maar ik denk dat we ook zonder Frimpong een prima selectie overhouden voor het EK."

De 22-jarige Frimpong heeft een geweldig seizoen achter de rug. De rechtervleugelverdediger was de grote uitblinker bij Bayer Leverkusen en maakte eind vorig jaar deel uit van de WK-selectie van bondscoach Louis van Gaal.

Diens opvolger Koeman geeft voor de finaleronde van de Nations League de voorkeur aan Denzel Dumfries en Lutsharel Geertruida. Dat deed hij in maart ook al bij de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk en Gibraltar.

In de groepsfase stuit Nederland op België (21 juni), Portugal (24 juni) en Georgië (27 juni). De eerste twee ploegen kwalificeren zich voor de kwartfinales. Oranje speelt al zijn groepsduels in Tbilisi. De eindstrijd is op 8 juli in de Adjarabet Arena in Batumi.

Van de Looi maakte enkele maanden geleden bekend na dit EK te vertrekken bij Jong Oranje. Hij is dan vijf jaar bondscoach van de Nederlandse beloften geweest. Zijn opvolger is Michael Reiziger, die de afgelopen vier seizoenen assistent-trainer bij Ajax was.

EK-selectie Jong Oranje:

  • Doel: Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Kjell Scherpen (Vitesse), Bart Verbruggen (Anderlecht)
  • Verdediging: Sepp van den Berg (Schalke 04), Milan van Ewijk (sc Heerenveen), Quilindschy Hartman (Feyenoord, Jan Paul van Hecke (Brighton & Hove Albion), Ian Maatsen (Burnley), Devyne Rensch (Ajax), Micky van de Ven (VfL Wolfsburg)
  • Middenveld: Wouter Burger (FC Basel), Jurgen Ekkelenkamp (Royal Antwerp FC), Ryan Gravenberch (Bayern München), Sven Mijnans (AZ), Ludovit Reis (Hamburger SV), Kenneth Taylor (Ajax), Quinten Timber (Feyenoord)
  • Aanval: Brian Brobbey (Ajax), Thijs Dallinga (Toulouse), Million Manhoef (Vitesse), Crysencio Summerville (Leeds United), Elayis Tavsan (NEC), Joshua Zirkzee (Bologna)